HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-06-20
Címlap / Szépség-Egészség / 3 fitt, tavaszi nass - amitől nem hízol!

3 fitt, tavaszi nass - amitől nem hízol!

Forrás: Vegafood
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-06-20

A melegedő időben nem biztos, hogy mindig egész és kiadós étkezést kíván szervezetünk. Ilyenkor könnyedén beérjük egy kis nassolni valóval, amitől azonban fél óra múlva újra éhesek lehetünk. A folyamatos rágcsálás azonban gyorsan ránk szabadít néhány plusz kilót a fürdőruhaszezonra. Védd ki! Fogyassz kalóriaszegény nyalánkságokat! 

 
Gajar kaju raita - Sárgarépa, kesudió és datolya joghurtmártásban
Hozzávalók:
  • 5 dl joghurt,
  • 3 közepes répa (kb. 25 dkg),
  • 6 datolya vagy 2 ek mazsola,
  • 3 ek pirított kesudió vagy héjatlan mandula,
  • 1 kk reszelt citromhéj ill. narancshéj,2 ek friss, szűrt narancslé,
  • 2 ek cukor,
  • 1/4 kk durvára tört kardamom

Elkészítés:
Egy szűrőt három réteg gézzel vagy finom muszlinnal kibélelünk, beleöntjük a joghurtot, négy sarkát összefogjuk, és rákötjük egy hosszúnyelű fakanálnyelére. A fakanalat keresztülvetjük egy magas fazékszáján, hogy kicsöpöghessen a savó a joghurtból. 2-3órán át ily módon sűrítjük a joghurtot. Ezután krémesre keverjük. A répát megtisztítjuk, majd a reszelő durva fokán lereszeljük. Kinyomkodjuk belőle a felesleges levet. A datolyát kimagozzuk, és vékony karikákra vágjuk. Amennyiben mazsolát használunk, azt megmossuk,10 percre forró vízbe áztatjuk, majd leöblítjük és szárazra töröljük. Az összes hozzávalót a joghurthoz adjuk, jól elkeverjük. Alaposan behűtve tálaljuk.

Más édességek >>

Avokádós csírasaláta magvakkal
Nagyon komplett az összeállítását illetően, vagyis minden van benne, ami kell.
A rossz nyelvek szerint azért így áll össze, mert úgy készült, hogy abból van, amit találtam a konyhában, de ez csak részben igaz, hiszen nálunk a VegaFood konyhában minden megtalálható, ami az egészséges és komplett táplálkozáshoz csak kell...



Hozzávalók (4személyre):
  • Mungóbab csíra: 4 marék
  • Árpa csíra:            4marék
  • Avokádó:               3db
  • Sajt:                       30dkg
  • Mandula egész:  2marék
  • Mogyoró egész:  2marék
  • Olíva olaj:             1,5dl
  • Asafoetida:          1kk

Elkészítés:
A mindent bele elv érvényesül, vagyis igazából mindent csak össze kell raknod. Persze jó, ha betartod az alábbi sorrendet, de amúgy tényleg így készül.

Pucold meg az avokádót, majd vágd 1,5x1,5-ös kockákra. Utána tégy ugyan így a sajttal is.
Aztán egy edényben keverd el az olívaolajban az asafoetidát, majd egy másik edényben mindent önts össze, és utána borítsd rá az egész olajos cuccot.

Tipp: Bár nem muszáj, de az összekeverés után mégis csak jót tesz neki egy fél óra állás, majd egy újabb keverés, hogy kicsit összeszokjanak az ízek...    

Vegán Zöldség Sali

Sokan gondolják azt, hogy egy jó saláta elkészítéséhez is szakácsnak kell lenni, vagy legalább igényel némi előképzettséget. Hát ezzel nem is vitatkoznék, inkább átjavítanám ezt az elképzelést, hogy egy jó salátához igazából csak jó ízlésre van szükség. Ez nem egy nehéz műfaj, bár kétség kívül vannak ellenpéldák is, de általában véve salátát úgy kell csinálni, hogy kitalálom, mi legyen benne (vagy mi van otthon), aztán összekaszabolom és összekeverem egy tálban.

Ez egy alapsali, összetétel és mindenféle más szabadon ízlés szerint változtatható. Mi ebben a felállásban készítettük el a minap és szállítottuk házhoz:



Hozzá valók (1 literhez):
  • Fejes káposzta:    30dkg
  • olajbogyó fekete:  10dkg
  • Paradicsom:         10dkg
  • Sárgarépa:            20dkg
  • Uborka kígyó:        10dkg
  • olívaolaj:                 0,5dl
  • Feketebors őrölt:  0,2k.k.
  • Köménymag őrölt: 0,4k.k.
  • Piros paprika:       0,2k.k.

Elkészítés (10 perc):
Mosd meg a zöldségeket. A Káposztát és a répát vágd csíkokra, vagy reszeld vastagra, ahogy tetszik. A paradicsomot vágd félbe, félbe, aztán megint félbe, vagyis 8 felé, de ínyencek még aprózhatják. Majd ha nem szeletelt oliva bogyód van, akkor azt is darabol össze kissé. Bár szerintem simán elfér benne egészben is. Sőt. A kígyó uborkát pedig vékony karikákra, de ha van benned kalandvágy, akkor ezt is csíkokra vághatod. Ezután az összes zöldséget öntsd össze és lazán keverd meg...

Majd egy pohárban keverd össze a fűszereket az oliva olajjal, és borítsd rá a zöldségekre. Ismét keverd össze és már kész is...

Tipp: Ha elkészítés után egyből fogyasztom, akkor készítheted mustárolajjal is, és attól egész szélsőséges ízvilág fog kialakulni, de mivel ez elég illékony cucc, így ha már állni hagyod, elveszik belőle a lényeg.

Fitt, finom, vegetáriánus, karcsú alakot adó nassok, ínyencségek, finomságok a VegaFOOD-nál! Ha nincs időd főzni vagy kényelmese, egészségeset étkezénél a munkahelyeden, próbáld ki! >>






Rendezvénynaptár



 
 
[ 4402 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x