HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-09-18
Címlap / Szépség-Egészség / 3 isteni, fogyókúrás ebéd

3 isteni, fogyókúrás ebéd

Forrás: Vegafood
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-09-18

Kalóriaszegény, finom, sokszínű, tápláló. Megvan benne minden, amire a szervezetednek csak szüksége lehet. Elkészítési idővel, tippekkel! 

 

1. Szójás rakott zöldbab (vegán-anticandidás-szénhidrátszegény) – kb. 40 perc
A VegaFOOD többféle receptet kínál, amik különféle kúrákhoz, diétákhoz alkalmazható. Ezek többsége saját fejlesztés és nagyrészüknek több áldásos tulajdonsága is van… Ilyen pl. ez a recept is, mivel anticandidás, szénhidrátszegény, és vegán is…
  • Sárgarépa 3l 
  • Zöldbab 2kg 
  • Oliva olaj 1dl 
  • Szójagranulátum 1kg 
  • Tofu 0,5 kg 
  • Asafoetida 1kk. 
  • Feketebors őrölt 1 kk. + ¼ kk. 
  • Gyömbér őrölt 0,5 kk. 
  • Kurkuma 1kk. 
  • Köménymag őrölt ¼ kk. 
  • Himalaya só 1kk. + 6 kk 
  • Szójaszósz 1ek 
  • Szójajoghurt 1pohár 0,4 dl
 
Fogod a zöldbabot és a fűszerekkel, meg a szója-granulátummal megfőzöd. (Amiből két adat van, abból a kisebbiket tedd a vízbe…)
Aztán a sárgarépát pucolás után vastagra reszeled és ezt meg sós vízben főzöd puhára. Mikor leszűrted, ehhez hozzákevered a feketeborsot (1kk.), meg az oliva olajat.
Utána a tofut is lereszeled, vagy apróra vágod, majd összekevered a szójaszósszal, meg a szója joghurttal… 
 

Egy tepsit kikensz némi zsiradékkal, (mondjuk egy kis oliva olaj még) alulra teszed a zöldbabos cucc felét, rá a sárgarépát, erre a tofut, aztán rá a zöldbab másikfelét…
220 fokon 20 percig süsd még a sütőben és már kész is…
Persze itt a végén megemlíteném, hogy ha nem anticadida-kúrázol, vagy szénhidrátszegény táplálkozást sem követed, de még csak vegán sem vagy, akkor tofu helyett használhatsz kördöt (paneer), szója joghurt helyett pedig igazi joghurtot, és a tetejét a rakottnak meg megreszelheted mondjuk egy kis füstölt sajttal…
Jó étvágyat, jó mókát...  
 
További finom, kalóriaszegény receptek >>

2. Uborkás Virágrizs, pulao – 25 perc
Az uborka az egyik legsoványabb zöldségünk, a tökfélékkel rokon. Nagyon egészséges, és nagyobb mennyiségben is fogyasztható. Az uborka a szükséges zöld rostot, a rizs a szénhidrátot és némi keményítőt, a fűszerek pedig az emésztéshez szükséges tüzet adják meg gyomrodnak!
 
Hozzávalók 4 személyre:
Basmati rizs:     4 dl
Oliva olaj:           0,5 dl
Uborka:              25 dkg
Torma reszelt:  2 evk
Asafoetida:       0,5 kk.
Bors őrölt:         0,3 kk.
só:                      2 kk.
Víz:                      8 dl
 
Elkészítés:
Az oliva olajban kislángon pirítsd meg a rizst, míg egy másik edényben forrald fel a vizet a fűszerekkel. (A torma nem fűszer!!) ha forr a víz, öntsd rá a rizsre és egy fedő alatt kis lángon főzd 14 percig.
Míg fő, addig vágd fel az uborkát. Úgy ahogy tetszik. Lehet karikázni, de lehet kockára, vagy más formájúra is. Zsiradékban süsd meg és mikor kész a rizs, akkor keverd hozzá a tormával együtt...
 


Tipp:
Süthetsz bele másféle zöldségeket is, mint például cukkínit, vagy kaliforniai paprikát. Ehhez az ízesítéshez mindegyik nagyon jó lesz. Így változatos. Akár 3-4 napig megfelelő monoton, de kalóriaszegény diéta.
 
3. Spenótos lepkeszegmagos zabpehelyfasírt – 1 óra
A zabpehely az egyik legáldásosabb étel. Kiváló szénhidrátforrás, miközben emberi mértékben fogyasztva gyakorlatilag nem hizlal. A spenót egy lúgos pH értékű élelmiszer, amely a belek működésére is kiválóan hat. A fűszerek ismét csak az emésztés tüzét szabályozzák a történetben. 
 
Hozzávalók:
Fejes káposzta:              0,3 kg
Spenót:                           0,1 kg
Napraforgó olaj:              0,1 l
Csicseriborsó liszt:        0,05 kg
Kukorica liszt:                 0,02 kg
Zabpehely:                      0,05 kg
Zsemlemorzsa:              0,04 kg
Feketebors (őrölt):          0,5 k.k.
Görögszéna (őrölt):        0,8 k.k.
Só:                                  0,5 k.k.
Egy kis forró víz 
 
Elkészítés:
A zabpehely mennyiségének az egy negyednyi vizet felforralsz, és azzal leöntöd a zabpelyhet, hogy ázzon benne egy kicsit.
Aztán lereszeled a fejes káposztát, apróra vágod a spenótot, vagy ha mirelitet használsz, akkor felolvasztod és utána vágod apróra. Ezeket egy nagyobb edénybe teszed a beáztatott zabpehely-fasírttal, majd hozzá adod a zsemlemorzsát, és jól összekevered.
 

Ez után a fűszereket elkevered a kukorica és csicseriborsó lisztel egy másik edényben. (Ez utóbbi fogja összetartani a fasírtot.)
Aztán az összes összetevőt összegyúrod, a hozzá öntött napraforgó olajjal, majd megformázod kedved szerint és olajban kisütöd. Jól fel kell forrósítani és abba kell belehelyezni a fasírtokat!
A legfinomabb akkor lesz, ha ghí-ben, vagyis tisztított vajban sütöd, de a napraforgó olaj, vagy pálmazsír is tökéletesen megfelel. Főleg ez utóbbi, mert ez telítetlen zsírsavakat tartalmaz, így sokkal egészségesebb, mint az „étolaj”. 
 
Tipp: A fasírtot ugyan bármilyen formájúra alakíthatod, azért ne legyen egy ujjnál vastagabb, különben nehezen, vagy nem is sül át. Ha érzékeny a gyomrod a receptben a káposztát további spenótra cserélheted!
 
Ha nincs időd főzőcskézni, elkészíteni, de szívesen fogyasztanál a munkahelyeden is fitt, fogyókúrás ételeket, válaszd a legegészségesebb ételszállítót. Vegetáriánus ételek a természet erejével. VegaFOOD >>

 






 
 
[ 10665 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
/img/hirdetes/harmonet_kinai.png
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x