HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-17
Címlap / Szépség-Egészség / Táplálkozási tippek a nyár derekára (Recepttel!)

Táplálkozási tippek a nyár derekára (Recepttel!)

Forrás: Vegafood
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-17

Ilyenkor az időjárás melegre fordul, már a teljesen nyers táplálékot kell előnyben részesíteni, a hűvösebb idők kásáit, kenyereit, süteményeit halasszuk későbbre! 

 

A gumós zöldségek nagy választéka található a piacokon (burgonya, cékla, zeller, hagyma) nagyobb tömegben. A májat kitűnően hűtő uborkával is bővül az esti tisztító zöldségvacsora választéka.

A gyümölcsök közé sorjázik a barack, kajszibarack, érett piszke, ribizli, ringlószilva, bódi szilva, nyári almák, csörgő alma. Van tehát miből válogatni.

A hónap közepétől a zöldségek, illetve zöldségfélék is kiegészülnek a dinnyefélékkel. Ezeket lehetőleg csak magukban együk, könnyen erjednek. Fogyasztásuk esetén alkalmazzuk a közismert erjedésgátlókat, a piros paprikát és a szerecsendió-virágot. Sem más zöldségfélékkel, sem gyümölccsel, sem keményítőtartalmú ételekkel nem tanácsos az együtt fogyasztásuk. Tartsunk dinnye-étkezéseket, dinnye-napokat! Nem bánjuk meg, mert kimossa a veséket, tisztítja az ereket, megbolygatja a máj koleszterinjét, a zsírmájat. Júliusban és augusztusban korlátozni kell a táplálékfelvételt, segíteni kell a tisztító munkát, s ebben a dinnyék kitűnő segítőtársaink. Magas cukortartalmuk, szervessó-tartalmuk és a bennük tárolt nagy mennyiségű desztillált víz minden feltételt megteremt a tisztításhoz. Ebben az évszakban a kenyeret is tanácsos mellőzni, legfeljebb vöröslisztből sütött, élesztő nélküli kenyeret fogyasszunk, kis mennyiségben!

A nyár tehát már gazdag választékot kínál. Ilyenkor a sokféle gyümölcs és zöldség teljesen háttérbe kell, hogy szorítsa a kalóriadús ennivalókat, hiszen nincs szükség a hő termelésére. A zöldségfélék közül a friss burgonya (héjában sütve) és a nyers tejes kukorica jelenik meg, mint finom csemege.

Más egészségtanácsokat is olvasnál? >>

Málnás lassi
Ez egy igazi tradicionális indiai italkülönlegesség. Nagy melegben kiválóan alkalmas Joghurt tartalma miatt arra, hogy lehűtse a szervezetet.



Hozzávalók 4 személyre:
  • Natúr Joghurt: 0,5l
  • Málna:  25dkg
  • forrásvíz: 1,5l
  • citromlé: 1dl
  • barna melaszos nádcukor: 25dkg
  • só: 1csipetnyi
  • kardamom: 1csipetnyi
  • fahéj:  1csipetnyi

Elkészítés:
Először a joghurtba keverd el a fűszereket jó alaposan, aztán öntsd hozzá a málnát, így is dolgozd tovább, majd az egészhez add hozzá a vizet, és a végén a citromlevet.

Tipp: Málnához kihagyhatod belőle a fahéjat, és amúgy meg csinálhatod másféle gyümölcsökkel is. Például, ha teszel bele még banánt is, akkor kicsit kevesebb cukor kell bele, ha meg eperrel csinálod málna helyett, akkor még kevesebb... Tálaláskor, főleg nyáron mehet bele jégkocka is.

Igazán könnyű és fogyókúrás nyári ételeket nassolnál, de semmi időd beszerezni a megfelelő alapanyagokat, hát még, hogy frisset egyél nap mint nap?

Válaszd a VegaFOOD-ot >>







 
 
[ 2518 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x