Nyári gyógyír - a barack!
Címlap / Szépség-Egészség / Nyári gyógyír - a barack!

Nyári gyógyír - a barack!

Forrás: Vegafood
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-08-03

Széles a paletta, sokféle barackfajta ismerete, összetételük hasonló. Legjelentősebb az őszibarack, melynek hazánkban két jelentősebb fajtása ismeretes, a fehérhúsú lédús és a sárgahúsú (szatymazi). 


Rendezvénynaptár
Az őszibarack remek tisztítóhatású gyümölcs, kitűnő táplálék, de sose fogyasszuk zölden! Bársonyos héját fogyasztás előtt célszerű lehúzni. Egyesek szerint a magja mérgező, a MAZDAZNAN táplálkozás - felhívja ugyan a figyelmet a magas kéksavtartalomra - azonban ajánlja fogyasztását, mégpedig annyit, és nem többet, mint amennyi barackot elfogyasztunk. Ebben a kis mennyiségben emésztést elősegítő és serkentő hatása van. Magas víztartalma miatt általában sokat kívánunk enni belőle, de ez nem tanácsos.

Korán, már nyár elején megjelennek kevésbé értékes fajtái, rendszerint értéküknél jóval magasabb áron.

7 g fehérjét, 90 g szénhidrátot, 6 g szerves sót és 10 g rostanyagot tartalmaz kilogrammonként.A sárgabarack a csontok és a szövetek újjáépítésében játszik nagy szerepet.
A gyümölcstáplálkozásból semmiképp sem szabad kihagyni. Növeli a sejtek energiáit, életképességét, élettartamát, fokozza azok tevékenységét. Főleg a gyerekek és az öregek számára ajánlott a fogyasztása. Sokan panaszkodnak azonban arra, hogy meghajtja őket. Éppen emiatt hasznos! Hagyni kell, hogy a szervezetben lerakódott nemkívánatos anyagokat a belekből eltávolítsa, mintegy természetes hashajtóként működjék. A zöld baracki is nagy tisztítást végzett bennünk gyermekkorunkban, nem véletlen, hogy a zsíros, húsos táplálkozás után ezt kívánja a gyermek. A túlzott vízveszteség elkerülése végett igyunk gyógyteákat!

Más gyógy-gyümölcs tippek >>

Kúraként is ajánlott, főleg vérszegényeknek. Szédüléstől, ütőér elmeszesedéstől szenvedő egyéneknél igen jó hatású.A csecsemők legelső tápláléka legyen, közvetlenül az anyatej után
, de természetesen külön étkezés keretén belül. Nem szabad semmi mással együtt fogyasztani, csak magában! Kúrák alkalmával délelőtt és este fogyasztható, vacsoraétkezés előtt. Délben vegetárius étkezés.

9 g fehérjét, 100g szénhidrátot, 7g szerves sót és 8 g rostanyagot tartalmaz kilogrammonként.

Hogyha a barackos pitén kívül fogalmad sincs mi mindent nassolhatnál belőle, akkor válaszd a VegaFOODot!

www.vegafood.hu
Képforrás: Canva Pro adatbázis.(X)
 
 
[ 4132 ]
spacer


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x