Női önbizalom szükséges a válságkezeléshez?!
Címlap / Szépség-Egészség / Női önbizalom szükséges a válságkezeléshez?!

Női önbizalom szükséges a válságkezeléshez?!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-25

Elsőre furcsán hangzik ez a kijelentés, de a Pénzügyi tapasztalat és viselkedés a nők körében című felmérés adatai szerint igenis ez hiányzik leginkább a nőknek ahhoz, hogy sikeresen vegyék a válság állította akadályokat. 

 

Használjuk női képességeinket a pénzügyek terén is!
A Prudential amerikai pénzügyi szolgáltató cég tanulmánya szerint a nők mintegy 95 %-a részt vesz a családi pénzügyi döntésekben, 25 %-uk pedig elsődleges döntéshozó, mégsem bíznak önmagukban, ráadásul a legtöbben úgy érezték, másban sem igazán bízhatnak e téren.

Mindez azért furcsa, mert a háztartások zömében a mai napig a nők gazdálkodnak a családi kasszával, ők felelnek a konyhapénzért és viselnek gondot a lehető legtöbb kiadásra.
Ehhez persze nemcsak pénzügyi racionalitásra és képzettségre van szükség, hanem a veleszületett női empátiára, beleérzőképességre és még talán a megérzéseinkre is, hogy a családtagok minden fontos igénye megfelelően és igazságosan teret kapjon.


Érthető, hogy a pénzügyi tervezés érzelmi aspektusa miatt a nők hajlamosabbak többet aggódni és gyakrabban megkérdőjelezik saját döntéseiket. Holott a pénzügyek kezelésében is elkél a női bölcsesség és empátia – erre igenis legyünk büszkék és tudatosan használjuk fel intuitív képességeinket is. 

Nem értünk a pénzügyekhez? Tanuljunk!

A felmérésben 1250 egyedül vagy többtagú háztartásban élő 25-64 év közötti nőt kérdeztek meg. A meginterjúvoltak több mint 60 %-a a családjára vagy barátaira hagyatkozik pénzügyi kérdésekben, ámde több mint kétharmaduk érezte úgy, hogy ennél megalapozottabb tanácsokra is szüksége lenne.

Egyre több nő számára fontos tehát, hogy pénzügyileg is képzett legyen, és szerencsére ma már rengeteg lehetőség is rendelkezésére áll azoknak, akik komolyabb financiális ismeretekre vágynak. Jónéhány portál, magazin, tanácsadó foglalkozik kifejezetten női pénzügyi tanácsadással és tervezéssel, így kedvünkre válogathatunk közülük.

Tipp: A kiadások-bevételek legalább heti szintű vezetése alapvető fontosságú a stabil, átlátható családi kasszához. Ehhez elegendő a jól bevált kockás füzet, egy excel tábla, de ma már számos online programot is letölthetünk e célra, amelyek számos más funkciót is biztosítanak.


Kreatív megoldásokban verhetetlenek vagyunk

Azt a tényt se felejtsük el, hogy a válságra adott jól bevált válasz az igények lejjebb adása vagy racionalizálása, ez pedig a nők vérében van! Valljuk be magunknak, hogy nemcsak költekezni tudunk, hanem spórolni is! Ehhez nem feltétlenül arra van szükség, megvonjunk magunktól vagy a családtól fontos dolgokat – sok minden inkább a kreativitásunkon múlik.

Például csapjunk csajos délutánt és fessük be barátnőinkkel egymás haját – megspóroltuk a fodrászt. Ugyanígy rendezhetünk ruhabörzéket is egymás között vagy a munkahelyen – pénz nélkül tehetünk szert új ruhákra. Ez csak néhány tipp kedvcsinálónak, de kétségtelenül minden nőnek van egy-két hasonló kreatív ötlete.

Tipp: Az önbizalomnöveléshez vezessünk sikernaplót – jegyezzük fel ebbe minden eredményünket, sikerünket, legyen az bármilyen apró vagy más számára jelentéktelen, és persze ne felejtsük el időről időre átlapozni. A megvalósult dolgokról, kiváló múltbéli teljesítményeinkről hajlamosak vagyunk ugyanis elfelejtkezni. Viszont ha folyamatosan tudatosítjuk magunkban ezeket, akkor az önbizalmunk is növekszik, és jóval könnyebben vesszük majd a következő kihívást. Az anyagi téren elért sikereinknek akár külön rovatot is nyithatunk.

Kolontár Elvira
(Az adatok forrása: MTI)

Képek:
piqs.de: Chad Forbes - Soul Mate
piqs.de: Knipsermann - Hausfinanzierung

 
 
[ 3563 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x