Nagy szükség van az önkéntes fogorvosok munkájára
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Nagy szükség van az önkéntes fogorvosok munkájára

Nagy szükség van az önkéntes fogorvosok munkájára

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-03-01

A nyári táborokba és vidéki rendezvényekre ellátogató mozgó fogászati buszban végzett vizsgálatokat összegezve a szakemberek azt tapasztalták, hogy a gyerekek fogazata még mindig rossz állapotban van. Ugyanakkor örömmel töltötte el őket, hogy a tavalyi év során is meglátogatott helyszíneken - Jászberényben, Pécsett és Fóton - idén a fogköves és lepedékes fogak száma csaknem 30 százalékkal csökkent. 


Rendezvénynaptár
Ugyanezekben a városokban az ép fogak aránya elérte a 40 százalékot, illetve a fogszabályzást már csak a gyerekek körülbelül 12 százalékának kellett javasolni. Ennek ellenére az önkéntes fogorvosok munkájára itthon és Erdélyben egyaránt nagy szükség van.

Az OTP Roadshow szájhigiénés szűrő-és oktatóprogramja idén a május 29-30-i, kétnapos ingyenes városligeti gyermeknapi rendezvénnyel indult útjára, és 2010. szeptember végéig tíz helyszínre látogatott el. Az esemény ideje alatt 2800 gyermek fogát vizsgálták meg. Illetve idén májusban és októberben további 1300 gyermek fogát szűrték Erdélyben.


A Gyermekmentő Szolgálat szerint az idei magyarországi és határon túli szűrés eredményei is alátámasztják, hogy a felvilágosítás, a megelőzés és a játékos figyelemfelkeltés a helyes fogápolásról, fogmosásról milyen fontos. A Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati rendelője az elmúlt évekhez hasonlóan több olyan településre is eljutott, ahol nincs vagy csak részlegesen megoldott a fogászati szűrés és kezelés. Szakembereink nem csak óvodákban és iskolákban tartottak előadásokat, hanem olyan településeken is, ahol nincs helyi közoktatási intézmény.


A Roadshow magyarországi állomásai előtt és után a fogorvosi busz májusban és októberben, Csíkszentdomokoson szűrte és kezelte a rászoruló gyermekeket, illetve az önkéntes fogorvosok a település iskoláiban a helyes fogápolást oktatták.
Az évek óta zajló tevékenység ellenére Erdélyben továbbra is lesújtó a vizsgálatok eredménye: az önkéntes fogorvosok beszámolója szerint az általuk idén megvizsgált kb. 1300 gyerek 94 százalékának volt szuvas, rossz foga. A fogorvosok az októberben megvizsgált több mint 500 gyermek közül 80 gyermek fogát tudták kezelni a helyszínen.

Kép: www.gyermekmento.hu 
 
[ 3759 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x