A magassarkú cipők károsítják a térdet, és arthritist...
Címlap / Szépség-Egészség / A magassarkú cipők károsítják a térdet,
és arthritist okozhatnak


A magassarkú cipők károsítják a térdet,
és arthritist okozhatnak

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-02

Azok a nők, akik magassarkú cipőket hordanak, nagyobb valószínűséggel kapnak térdarthritist, derül ki a The Lancet egyik cikkéből. A vizsgálatokat dr. Casey Kerrigan, a testtartás-zavarok specialistája végezte el munkatársaival, a Harvard és a bostoni Spaulding Rehabilitációs Kórház szakembereivel.  

 

A magassarkú cipők hátrányait kutató korábbi vizsgálatok szinte kizárólag a lábfej károsodásaira koncentráltak. Ezekből kiderült, hogy a magas sarok miatt a testsúly áttevődik a lábfej elülső részére. Idővel ez a rendellenes tartás annyira deformálja a lábat, hogy a nagylábujj kifelé, a lábfej széle felé ferdül - ezt nevezik hallux vagusnak.

Dr. Kerrigan és munkatársai viszont arra voltak kíváncsiak, hogy a magas sarok milyen hatással van a térdre. Ha komoly változásokat okoz, akkor megvan a magyarázat arra, hogy a térdarthritis miért sokkal gyakoribb betegsége a nőknek, mint a férfiaknak.Ennek eldöntésére 20 egészséges nőt kértek fel a vizsgálatban való részvételre, akik rendszeresen hordtak magas sarkú cipőt. "Minden nőt megkértünk, hogy kényelmes sétatempóban menjen végig a 10 méteres laboratóriumi tesztjárdán, mezítláb és magassarkúban is," olvasható a cikkben. A cipősarkok 6 cm magasak voltak.

A nők lábának és csípőjének mozgását mindkét esetben videoszalagra rögzítették, és egy tesztjárdába épített készülék azt is regisztrálta, hogy a talpak milyen mértékben érintették a földet. Ezeknek az adatoknak az alapján a kutatók ki tudták számolni, hogy a nők ízületeire milyen erők hatnak állás illetve járás közben.
Végül azt állapították meg, hogy a magas sarkok jelentős mértékben befolyásolták a sarok normális működését, aminek következtében a térd és a csípő mozgása is nagyban eltért a normálistól.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 3527 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x