Gyógyít és jókedvre derít: a narancs
Címlap / Szépség-Egészség / Gyógyít és jókedvre derít: a narancs

Gyógyít és jókedvre derít: a narancs

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-01

A narancs már az illatával is elvarázsol: betölti az egész szobát, és része az ünnepi hangulatnak. Ahogy megérzed, azonnal megkívánod néha fanyar, néha édes ízét, amelyet hosszú ideig a szádban érzel. De mindezek mellett nagyon fontos megemlíteni gazdag vitamin- és ásványianyag-tartalmát, amely nagy szerepet játszik az egészség megőrzésében. Gyógyhatásait használjuk ki a téli hónapokban! 

 

A narancs nagy mennyiségben tartalmaz A-, C-, kisebb mennyiségben pedig K- és B- vitamint, folsavat, magnéziumot, káliumot és antioxidánsokat, ezért fogyasztása - főleg a téli időszakban - kifejezetten ajánlott. Kiváló a bőr-rendellenességek, emésztési zavarok, ínysorvadás, köszvény, láz, magas vérnyomás, meghűlés, hurutos megbetegedések, reuma és szívpanaszok, valamint a tüdőgyulladás kezelésére. Emellett tisztítja az emésztőrendszert, erősíti a hajszálerek falát, valamint a szív és a tüdő működésére egyaránt kedvező hatással van. Mivel kalóriatartalma rendkívül alacsony, így azok is bártan fogyaszthatják, akik súlyfölösleggel küzdenek.



"Ha egy mozgalmas nap után feszülten megyünk haza, vagy a komor téli időjárás miatt olykor kedvetlenek és levertek vagyunk, akkor mindenképp ajánlott egy kellemes, narancs illóolajos fürdő. A narancs ugyanis nyugtatja az idegrendszert, ezáltal ellazít és javítja a közérzetünket. Szűrt leve kiváló kozmetikum: megnyugtatja a kipirosodott bőrt és gátolja a hámlást.  Ha pedig szegfűszeggel tűzdeled meg a gyümölcsöt, az egész lakást illatosíthatod vele"
- mondta dr. Borbényi Erika, a Napsugár életház orvosa és életmód tanácsadója.

Vásárlásnál a súlyos, kemény, vékony héjú gyümölcsöt válasszuk. A narancs a hűtőben akár több hétig is eláll, de ha szobahőmérsékleten tároljuk, akkor minél hamarabb ajánlott elfogyasztani, ugyanis néhány napon belül száradásnak indul. A szükséges mennyiségű vitamin és ásványi anyag pótlásához heti 2-3 alkalommal két deciliternyi frissen facsart narancslé fogyasztása is javasolt.



Narancsos süti zabkorpából

Hozzávalók: 1 db narancs, 1 db tojás, 1 narancs lereszelt héja, 1,5 dl tejföl. 100 g zabkorpa, sütőpor, méz.
Elkészítés: Keverd össze a tejfölt, a zabkorpát, a tojást, a lereszelt narancshéjat, a sütőport és a mézet, majd hagyd állni 1 órát. Ezután add hozzá a sütőport és a tésztát tedd bele a sütőformába. A narancsokat szedd gerezdekre és nyomkodd a tészta tejére. 200 fokon, körülbelül fél óra alatt elkészül ez az egészséges és finom desszert.

Narancsos sütőtökleves gyömbérrel
Hozzávalók: 1 sütőtök, 1 db lilahagyma, só, bors, gyömbér, 1 db sárgarépa, reszelt narancshéj, olívaolaj, tökmag, reszelt sajt, 1 db édesburgonya, 2 dl tejszín
Elkészítés: Vágd apró darabokra a zöldségeket, pirítsd meg az olívaolajon, fűszerezd ízlés szerint, majd öntsd fel vízzel és főzd puhára. Ha megfőtt, turmixold össze és tedd bele a tejszínt. Tálaláskor szórd meg sajttal és tedd bele a tökmagot, végül szórd bele a narancshéjat.

Napsugár Életház

Képek:
piqs.de: darwin Bell - want a tangerine?
piqs.de: Heinz Hasselberg & Anja Gros, Steinfurt - 092 Plätzchen backen 2





 
 
[ 5618 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x