A sikeres böjt 10 aranyszabálya
Címlap / Szépség-Egészség / A sikeres böjt 10 aranyszabálya

A sikeres böjt 10 aranyszabálya

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-30

A tavasz a megújulás évszaka és egyben a böjt időszaka is, amikor a testünket és lelkünket is megtisztítjuk az elmúlt év és a hosszú tél alatt felhalmozódott méreganyagoktól, és a természettel együtt mi is megújulunk. A böjtnek számos olyan hatása van, amely kedvezően hat az egészségünkre. Vedd figyelembe az alábbi 10 tanácsot, hogy valóban elérd a célod a böjttel, és ne csak felesleges önsanyargatás legyen, eredmények nélkül. 

 

„A böjt kiválóan alkalmas arra, hogy felfrissítsük testünket és lelkünket, valamint megszabaduljunk a felesleges kilóktól és a tél alatt felhalmozódott negatív gondolatoktól. Azonban ennél sokkal több mindenben segít. Többek között megszabadítani minket a kínzó allergiánktól, az alvászavartól, a bőrbetegségeinktől, a gyulladásos megbetegedéseinktől, erősíti immunrendszerünket, kiváló a migrén és a krónikus fejfájás kezelésére, a vérnyomás problémákra és a stresszre. És mindezt hogyan? Nem kell más, csak idő. Idő, amelyet magadra szánsz, az egészségedre, a testedre és a lelkedre. És persze egy nagy adag kitartás” – mondta dr. Borbényi Erika, a Napsugár Életház orvosa és életmód tanácsadója.


Ahhoz, hogy időt tudjunk szánni magunkra, ki kell szakadnunk a mindennapi rutinból. Ehhez optimális, ha szervezett böjtön tudunk részt venni, életmód-táborban vagy valamilyen böjtös elvonuláson. A mindennapi rutinból való kiszakadás hatékonyan támogatja a testi-lelki megtisztulás folyamatát, és legalább olyan fontos a sikeres böjthöz, mint az, hogy hogyan építjük fel a böjtös napok nagymértékben csökkentett táplálékbevitelét.

„Nagyon fontos azonban felhívni rá a figyelmet, hogy a böjt néhány esetben nem javasolt, és árthat szervezetünknek. Kizáró ok lehet például a kóros soványság, a depresszió, a terhesség és a szoptatás ideje, a pajzsmirigy túlműködése vagy a veseelégtelenség. A legfontosabb szabályokat mindig be kell betartani, hiszen csak így tapasztalhatjuk meg a böjt jótékony hatását” – tette hozzá dr. Borbényi Erika.
 


A léböjt alapszabálya
i
  1. A léböjt több mint egyszerű ivókúra.
  2. Kizárólag szakértői felügyelettel, böjtben jártas orvossal történt előzetes konzultáció után kezdjünk böjtölni!
  3. A léböjt élettani hatása mellett a lélektani hatásoknak is legalább akkora szerepük van és ugyanolyan odafigyelést kívánnak, mint a fizikai tünetek. A testi megtisztulás mellett kiemelten fontos a testi-lelki-szellemi egység visszaállítása.
  4. A teljes értékű léböjthöz váltsunk környezetet! Keressünk stresszmentes helyszínt, a kúra időtartama alatt igyekezzünk magunkra figyelni. Ismerjük meg önmagunkat televízió, mobiltelefon, internet, munkatársaink és családtagjaink, valamint hétköznapi rutinfeladataink nélkül!
  5. A biztonságos böjthöz és a kívánt eredmény eléréséhez elengedhetetlen a megfelelő felvezető és levezető diéta.
  6. Törődjünk a böjt alatt felszabaduló gondolatokkal, álmokkal és érzelmekkel, keressünk partnereket ezek feldolgozásához. Végezzünk kreatív, kézműves tevékenységet, hogy segítsük a szellem megnyílását.
  7. A böjt alatt engedjünk el minden feleslegesen felhalmozott anyagot, gondolatot, negatív érzelmeket (sérelmeket, haragot, dühöt), múltbéli emlékeket! Engedjük meg magunknak a pozitív érzelmeket, megbocsátást, hálát, szeretetet. Éljük meg a böjtöt, találjuk meg benne azt, amitől többé válunk általa!
  8. Végezzünk mélyreható mozgásokat - ilyen pl. a jóga, a streching, a pilates és a gyaloglás - és meditáljunk. Ezek a tevékenységek fokozzák a böjt salaktalanító hatását és segítenek az elmélyülésben!
  9. Engedjük meg magunknak a hosszú, pihentető, mély alvásokat, akár délután is!
  10. A böjt kiváló alkalom az életmódváltásra is. Ápoljuk tovább a böjt során megtisztult testet, lelket és szellemet a kúra után is. Tudatosan figyeljünk rá, hogy minél tovább tiszta maradjon!

Forrás: Napsugár Életház

Képek:
piqs.de: stooh! - Der Blick
piqs.de: Paul-Gerhardt Koch - "Spieglein Spieglein..."
Knipsermann: Birnen- oder Apfeltyp?

 
 
[ 11388 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x