Sztárok is népszerűsítik az életmentési ismereteket
Címlap / Szépség-Egészség / Sztárok is népszerűsítik az életmentési ismereteket

Sztárok is népszerűsítik az életmentési ismereteket

Forrás: Dr. Info
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-01-23

Magyarországon óránként három ember hal meg hirtelen szívmegállás miatt, pedig azonnali segítségnyújtással naponta akár több tucat életet is meg lehetne menteni. 
A Segíts okosan! program március végéig ismét - a tavalyi céloknak megfelelően - folytatja az életmentési ismeretek széleskörű terjesztését és az Országos Mentőszolgálat munkájának támogatását. A programba idén népszerű sztárok is bekapcsolódnak. 

 

Rendezvénynaptár
A mentők munkáját támogató országos program sztárok közreműködésével folytatódik
Az idei évben Jaksity Kata, Farkasházi Réka, Kozmann György, Kovács Kokó István, Katus Attila, Vince Ottó  és a Back to Black zenekar a program égisze alatt mindent megtesznek majd azért, hogy minél több emberrel megismertessék az azonnali segítségnyújtás alapvető technikáit, és végre minden mentőautóban legyen defibrillátor.

„Segíts okosan!” országos program 2011
Az idei „Segíts okosan!” országos program 2011. február 10-én indul és 2011. március 31-én zárul. A program keretein belül az Országos Mentőszolgálat munkáját a hirtelen szívmegállások esetében is alkalmazandó életmentési ismeretek népszerűsítése mellett jelentős összegű adománnyal támogatják. A vásárlók az Unilever Magyarország Kft. által forgalmazott, az akcióban résztvevő 17 márkatermék megvásárlásával ismét termékenként 1 Ft-tal járulhatnak hozzá a „Segíts okosan!” kezdeményezés jótékony céljainak megvalósulásához, azaz további defibrillátor-készülékek megvételéhez.

A kampány előző két évében az Unilever a vásárlók segítségével összesen 86 millió forint adományt gyűjtött az OMSZ részére, hogy a Mentőszolgálat defibrillátor készülékeket vásárolhasson mentőautóiba. A 2011-es program egyik célja, hogy idén már ne legyen Magyarországon olyan mentőautó, amelyben nincs defibrillátor, másik kiemelt célja pedig, hogy tovább bővüljenek az emberek életmentési ismeretei.

„A „Segíts okosan!” program célja sokoldalú, hiszen a szervező egyfelől az Országos Mentőszolgálatot támogatja, másfelől pedig felhívja az emberek figyelmét arra, hogy ők maguk is kerülhetnek bármikor vészhelyzetbe, akár úgy, hogy az ő segítségnyújtásukra van szükség, akár úgy, hogy ők szorulnak segítségre. A kampány során összegyűlt pénzből defibrillátorokat tudunk vásárolni, így reményeink szerint a hazai utakon futó mentőautók mindegyikét felszerelhetjük életmentő defibrillátor készülékkel. Komoly és jelentős segítség ez nemcsak a mentők, de az egész társadalom számára” – mondta el a programról Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója.

Győrfi Pál

Ebben az évben több híresség is csatlakozott a programhoz, akik fontosnak tartják a hirtelen szívmegállás okozta hirtelen halálesetek megelőzését, és segíteni kívánnak az alapvető életmentési ismeretek elterjesztésében részben azért, mert közülük többen is érintettek a témában.

„Furcsa az élet. Észrevétlenül szívedbe férkőznek emberek, Sportolók, színészek, barátok. Nem gondolsz rájuk minden nap, mégis olyan jó, hogy vannak. Néha hallasz róluk, látod őket a képernyőn, olvasol róluk az újságban. De ha elmennek, rájössz, kik is voltak valójában: értékes részei az életednek. Ilyen volt Kolonics Gyuri is. Most hogy nincs, most nagyon hiányzik” – mondta el Kovács Kokó István.

Kovács Kokó István

Jaksity Kata, Farkasházi Réka, Kozmann György, Kovács Kokó István, Katus Attila, Vince Ottó és a Back to Black zenekar Győrfi Pál segítségével a program nyitó sajtótájékoztatóján is kipróbálhatták az újraélesztést.

A program csakúgy, mint minden évben, idén is számos aktivitással népszerűsíti a témát, többek között elindítja a már hagyományos edukációs roadshowját, a Facebookon és a www.segitsokosan.hu weboldalon tájékoztatja az érdeklődőket a program aktualitásairól.

Folytatódik a mentőállomások munkáját bemutató, és őket közvetlenül támogató  Mentőállomások versenye, amelyben a www.segitsokosan.hu weboldal mellett a Facebook-on is lehet szavazni a csoporthoz való csatlakozás után, vagy sms-ben a nem emelt díjas +36-20/552-4557 telefonszámon. A határidő zárását követően a nyolc, csoportonként legtöbb szavazatot összegyűjtő mentőállomás részesül a vállalat által erre a célra elkülönített, egyenként negyed millió forintos különdíjból, melyet az állomás fejlesztésére, korszerűsítésre fordíthat.

A tavalyi évhez hasonlóan a „Segíts okosan!” program roadshow-ja öt kiemelt helyszínen, a Tesco hipermarketekben – Budapesten, Budaörsön, Debrecenben, Szegeden és Székesfehérváron – egész napos programokkal, életmentő bemutatókkal, életmentéssel kapcsolatos tanácsadással, OMSZ kiállítással, és garantált ajándékokkal várja az érdeklődőket.

2011-ben újításként a Facebook-on keresztül is van mód a segítségnyújtásra. Azok, akik lájkolják a program Facebook oldalát, 50 forinttal támogatják a programot, további játékok kipróbálásával – amellett, hogy bővíthetik életmentési ismereteiket – további 50 forintot gyűjthetnek kedvenc mentőállomásuk számára.

További információ: www.segitsokosan.hu

Mentőállomások versenye a Facebook közösségi oldalon

Forrás: Dr. Infó


 
 
[ 3307 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x