Beleink tisztasága - kulcs az egészséghez
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Beleink tisztasága - kulcs az egészséghez

Beleink tisztasága - kulcs az egészséghez

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-19

Egyre több krónikus betegség üti fel a fejét, melyek létrejöttében nagy a szerepe van az emésztési és anyagcserezavaroknak, ezek pedig súlyosabb megbetegedéseket okozhatnak. Ezek a problémák azonban megelőzhetők, ha figyelünk a beleink tisztaságára és szükség esetén béltisztítást végzünk. 


Rendezvénynaptár
Többféle módszer és készítmény közül választhatunk, ha a béltisztítás mellett döntünk. Tulajdonképpen kétféle kategóriába sorolhatjuk ezeket a termékeket. Az egyikben azok a gyógynövények vannak, amelyek serkentik az anyagcserét és így járulnak hozzá a béltisztítás folyamatához és a méregtelenítéshez. Ilyen növények a narancs, a borsmenta, a pitypang és a csalán is. A másik kategóriába azok a rostkiegészítők tartoznak, melyek a bőséges folyadék bevitellel a bélfalat megszabadítják a lerakódott méreganyagokat.

Béltisztító kezelések
Léteznek különböző kezelések is, melyekkel ki lehet tisztítani a beleket, az egyik ilyen a hidroterápia. Ez alatt a béltisztítási folyamat alatt átöblítik a bélrendszert hideg-meleg vízzel felváltva. A kezelés alatt a belek falára lerakódott bélsár fellazul, és távozik. Az eljárás után gyógynövénykivonatot, vagy emésztésjavító enzimeket is juttathatnak a bélbe, mellyel segítenek a bélflóra regenerálódásában.

Természetesen oda kell figyelni az étkezésre is, a rostban gazdag élelmiszereket, a húst és a tejtermékeket is mellőzni kell a béltisztítás alatt. A kúra igen jó hatással van a szervezetre, azon kívül, hogy méregtelenít, javítja az immunrendszer ellenálló képességét is. A tápanyagok könnyebben felszívódnak, a bőrt hidratálja, amitől sokkal szebbé válik.


Hippokratész is úgy vélte, hogy a halál a belekben kezdődik, tehát már egészen régóta tudják az emberek, hogy a béltisztítás nagyon fontos ahhoz, hogy a szervezetet egészségesen tartsuk. Nem árt, ha tisztában vagyunk vele, hogy immunrendszerünk 70 százalékát a bélflóra adja, melyben nagy károkat okoz a helytelen táplálkozás, az idegeskedés és az antibiotikumok is. A károsodás abban nyilvánul meg, hogy a bélflóra természetes egyensúlya felborul, ami ahhoz vezet, hogy a szövetekbe kevesebb oxigén jut el, így nem lesznek képesek a méreganyagokat kiválasztani. A folyamat odáig fajulhat, hogy a szervezet önmagát kezdi el mérgezni, ami sokféle betegség kialakulásához vezethet, mint például gyulladások, fertőzések, de akár magas vérnyomást is okozhat.

A béltisztítást szinte minden orvos hasznosnak és szükségesnek is ítéli meg. Az egyetlen, ami miatt aggodalommal lépnek fel, az a túlzásba vitt méregtelenítés, ami egyes esetekben éppen olyan ártalmas lehet, mintha elhanyagolnánk a beleink állapotát. Tehát mindenki tartsa a szeme előtt azt, hogy minden tevékenységet csak mértékkel szabad végezni, ha nem akarunk kárt okozni magunknak.

Forrás: kórházak.hu


Béltisztítás felsőfokon – kérdések és válaszok

„A kolon-hidroterápiáról nagyon sok mindent hallottam már, de nem igazán tudok eligazodni. Mivel nekem is vannak régóta emésztési problémáim, úgy gondoltam, kipróbálnám, de előtte még szeretnék néhány dolgot tisztázni.”

Helyettesíthető-e a kolon-hidroterápia beöntésekkel?

– Bár nagyon jó lenne, mert így otthon is bárki elvégezhetne egy alapos bélmosást, a válasz sajnos nem, mert a kolon-hidroterápia során sokkal magasabbra képes feljutni a víz (beöntéskor legfeljebb a harántvastagbél kezdetéig, bélfürdőzéskor a vékonybél végéig). Egy kezelés során akár 70-100 liter vizet is átáramoltatnak a vastagbeleken, s a hideg és a meleg víz váltakozó beáramlásának is komoly szerepe van, hiszen az egyik ellazítja, a másik összehúzza, azaz megtornáztatja az ellustult bélfali izmokat.

Igaz-e, hogy a bélbolyhokat tönkreteszi a kolon-hidroterápia?
– Nem, mert bélbolyhok a vastagbélben nincsenek, másrészt pedig a bélfal alapos letisztulása inkább csak kedvez a meglevő irritáció, gyulladás megszűnésének.

Kipusztulnak-e a normális bélbaktériumok a kezelések során?
– Nem, viszont a normál flórához nem tartozó, vagy túlsúlyba került baktériumok, mikroorganizmusok eltávolítását nagyfokban meggyorsítja a bélfürdő. A kezelések után, amennyiben valakinek régóta fennálló emésztési zavarai voltak, vagy a mikroflórája károsult, mindenképp tanácsos a normál flóra regenerálódását elősegítő készítményeket szedni az orvos által javasolt időtartamig.

Kell-e előtte orvosi vizsgálat?
– Igen, feltétlen javasolt, hiszen nem mindenkinél jön szóba kolon-hidroterápia, ráadásul gyakran egyéb kiegészítő kezelések, esetleg előzetes vizsgálatok (hasi ultrahang, tükrözés) is szükségesek lehetnek, amit a vizsgálat után tud csak az orvos megítélni, illetve egyénre szabottan egy terápiás tervet elkészíteni.Van-e értelme 1-2 bélfürdőnek?

– Csak akkor, ha valamilyen ok miatt, pl. béltükrözés előtt szeretné kitisztíttatni a vastagbeleket, vagy esetleg egy rövidebb salaktalanító kúra kiegészítésére. Amennyiben egészségügyi problémák miatt szeretné alkalmazni, minimum 5-10 kezelésre van szükség.

Milyen gyakran kell ismételni a kezelést?
– Általában heti 2-3 kezelésnek van értelme a kúra során, ennél hosszabb idő elteltével csökken az egyes kezelések hatékonysága, hiszen az előzetesen fellazult bélsár hosszabb kihagyás után képes visszaszilárdulni. Egy 10 alkalmas sorozat után sokat segíthet karbantartás céljából havonta, kéthavonta 1-2 tisztítás, majd egy év múlva egy újabb 5–10 kezelésből álló kúra. Természetesen mindenkinél más ritmus lehet szükséges.

Kell-e a kolon-hidroterápa alatt diétázni vagy böjtkúrázni?
– Mindkettőt lehet, persze, hogy kinél melyiket, azt az orvos dönti el. Ha az intenzív salaktalanító kúra nem is jön szóba, diétázni mindenképp érdemes. Törekedni kell a rostban gazdagabb és rendszeres étkezésre, a bő folyadékbevitelre, napközben pedig érdemes egy-két élőflórás joghurtot vagy kefirt megenni.

Forrás: dr. Balaicza Erika - informed.hu
Képek: MorgueFile
Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 7383 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x