Mi történik a reflexológus rendelőjében?
Címlap / Szépség-Egészség / Mi történik a reflexológus rendelőjében?

Mi történik a reflexológus rendelőjében?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-10

A reflexológia a természetgyógyászati ágak között a legelterjedtebb Magyarországon, és a közhiedelemmel ellentétben a talp masszírozásánál jóval komplexebb gyógymódban lesz része annak, aki ellátogat egy reflexológushoz. Már az ősi Egyiptomban is alkalmazták, és az évezredes tapasztalatokat felhasználva, kibővítve került hazánkba is ez a természetes gyógymód.  

Mikor Balázs Istvánt megkérdeztem , mivel foglalkozik, azt válaszolta:
- Reflexológus vagyok.

- Á, talpmasszázs? - Kérdeztem.
- Tulajdonképpen igen, de mégis jóval több annál. - Válaszolta.
Gyógyítók, orvosok, ápolók is alátámasztják  azt a megfigyelést, hogy a talpon kb. 70.000 idegvégződés található, és  a talp több mint 80 jól körülhatárolt zónára, pontra osztható fel. Minden egyes zóna bizonyítottan összeköttetésben áll egy-egy szervvel, testrésszel. Így tehát a talpi zónákat masszírozva, stimulálva reakciót lehet kiváltani a hozzá tartozó szervben. Persze sok mindent szem előtt kell tartani, pl. a különböző masszázsfogásokkal lehet az egyes szervek működését serkenteni, vagy nyugtatni, de figyelembe véve a páciens életkorát, egészségi állapotát, a kezelések időtartamát is helyesen kell megválasztani.


- Mire jó a reflexológia, azon kívül, hogy nagyon kellemes és felfrissít?

- A reflexológia a kiváltott reflexhatásokkal meg tudja szüntetni a testben  az energia-áramlást akadályozó blokkokat, ezáltal biztosítja a szervek akadálytalan működésének helyreállítását, és  beindítja szervezet saját öngyógyító folyamatait.


- Milyen esetekben alkalmazható ez a masszázsfajta?
- Mindenkinél alkalmazható, babáktól az idős korosztályig, csak helyesen kell felmérni  az egyes páciensek testi-lelki állapotát, és ehhez kell igazítani a kezelések időtartamát, módját és erősségét.  Ez a masszázsfajta nem szabad, hogy fájjon, hiszen a talp eléggé érzékeny, és már egy kis nyomással, simítással is kiváló eredményt lehet elérni.

- Az előbb kihangsúlyozta a páciensek testi-lelki állapotát. Itt nem csak egy masszázsról van szó?
- Valóban, nem csak a testre hatok a reflex-masszázzsal, hiszen itt energiák mozgósításáról van szó, hanem a test körül található éteri energiák- közismertebb néven aurák-állapotára is hatást tudok gyakorolni. Nagyon sok betegség gyógyulása gyorsítható, ha fényt derítünk a beszélgetések, kezelések során a lelki okokra, és akár még gyermekkori traumák energetikai blokkját is oldani lehet. Nem szabad szem elől téveszteni, hogy a minket körülvevő energiaburok és a test között szoros a kapcsolat, ha baj van az érzelmi életünkkel, a  lelkünkkel, az a fizikai testünket is legyengíti, teret engedve a betegségek kialakulásának.
Ezért helyezek hangsúlyt a test és lélek egyidejű gyógyítására.
Ezt el lehet érni különböző masszázsokkal, mint reflexológia,  vagy az egész testet behálózó energiapályák meghatározott  pontjainak nyomása, a gerinc mentén futó idegpályák megfelelő stimulálása, és nem szabad megfeledkezni a bioenergia kezelés és az agykontroll elsajátított fogásairól sem.


- Milyen betegséggel fordulnak Önhöz az emberek?
- A legkülönbözőbb panaszokkal keresnek meg, így a legkülönbözőbb, testre szabott terápiákat kell alkalmaznom. Mikor először jár nálam egy páciens a rendelőmben, egy állapotfelmérést végzek nála. Ez fájdalommentes, a talpon lévő zónák, pontok állapotát látva pontos képet kapok az egyes panaszokról, a már lefolyt, vagy még kialakulóban levő betegségekről. Ezeket megbeszélve egy rövid kérdőívet töltök ki, mely a páciens életmódjára vonatkozik. Mindezt összegezve javasolok terápiát, mely az életmódváltást, étkezési szokások megváltoztatását és minden esetben egy gyógynövényekből összeállított teakúrát tartalmaz a megfelelő masszázsfajta  és energetikai kezelés mellett.


Vegyük például a meddőséget. Azt vettem észre, napjainkban egyre több hölgy keres fel ezzel a gonddal. Az orvosilag kivizsgált és egészségesnek mondott pácienseknél a legkülönfélébb okokra derítettünk közösen fényt. Ilyenek voltak pl. a keresztcsont egy centiméterrel való elcsúszása, vagy a hormonrendszer laboratóriumilag nem kimutatható meggyengült működése,  nem megfelelő cipő viselete (a túl hegyes orr elnyomhatja a hormontermelés irányítását) idegrendszeri probléma, vastagbélgyulladás, gyermekkorból eredő lelki okok, probléma a szülőkkel, vagy az otthoni fekhelyet érő káros földsugárzás, a múltbeli életből áthozott lelki blokk. Ezek kiderítése alapos vizsgálattal és sok beszélgetéssel történik, majd  a megfelelő kezelésekkel  helyreáll a szervezet normális alapműködése, és nincs több akadálya a babavárásnak.

De fordultak hozzám már miómával, cisztával, vesekővel, krónikus fejfájással, derékfájással, izületi gyulladással, cukorbajjal, krónikus vastagbél-gyulladással, gyermekbénulással, és még egyéb különböző panaszokkal is., melyek  szép eredménnyel javíthatók, gyógyíthatók.

Szeretettel várok mindenkit rendelőmben.

Balázs István reflexológus
Test-Lélek természetgyógyász
www.eletpalca.hu


A cikkben említett problémákkal és még sok más természetes gyógymóddal, szakértő kollégáim segítségével rendszeresen foglalkozunk a DIGI TV csatornáján látható ALTERNATÍV természetgyógyász magazin című műsoromban. Várom Önöket a képernyő elé minden héten kedden 19.00-tól. Adásunkat interneten is figyelemmel követheti a www.lpmedia.hu/digi-kábel oldalon. 

Képek: www.morguefile.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 18591 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x