Inkontinencia - egyre kevésbé tabu
Címlap / Szépség-Egészség / Inkontinencia - egyre kevésbé tabu

Inkontinencia - egyre kevésbé tabu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-21

Sikeresen lezárult az Inkontinencia Szűrés Hónapja elnevezésű országos egészségügyi tájékoztató program. A neves szakmai szervezetek által indított kezdeményezés nem kisebb célt tűzött ki, mint a Magyarországon élő közel félmillió inkontinens beteg felkutatását és szakszerű informálását. 

 

Rendezvénynaptár
Magyarországon közel ötszázezer embernek vannak vizelettartási problémái, de közülük csak minden tizedik beteg fordul orvoshoz, pedig léteznek gyógymódok az inkontinencia kezelésére. Azok a betegek, akik eddig nem tudtak vagy nem mertek segítséget kérni, az Inkontinencia Szűrés Hónapja során lehetőséget kaptak arra, hogy nyíltan beszéljenek problémájukról orvosukkal. Az ország közel 200 pontján orvosi rendelőkben elhelyezett inkontinencia tesztek és információs plakátok, valamint a magazinokban megjelenő hirdetések segítették a rejtőzködő betegek felkutatását.

A Magyar Kontinencia Társaság, az Országos Alapellátási Intézet és az Urológiai Szakmai Kollégium által támogatott programot egy felmérés zárta, mely a kezdeményezés népszerűségét és az orvoshoz forduló betegek számának változását vizsgálta. A véletlenszerűen megkérdezett szakorvosok – nőgyógyászok és urológusok – válaszaiból kiderült, hogy az inkontinencia szűrő program hatására az vizelettartási problémákkal küzdő betegek egyre bátrabban mernek beszélni betegségükről. A megkérdezettek orvosok egyharmada növekedést tapasztalt a hozzá forduló, inkontinenciában szenvedő betegek számában.„Hazánkban a többség sajnos még mindig tabu témaként kezeli az inkontinenciát, de ahogy a program eredményei is mutatják, nem reménytelen a helyzet, hiszen egyre többen mernek orvoshoz fordulni problémájukkal. -
állítja Dr. Tenke Péter, a Dél-pesti Kórház urológiai osztályának vezető főorvosa. „A betegek tájékoztatása elengedhetetlen, hiszen komoly egészségügyi és életminőségbeli romlással járhat a nem megfelelően kezelt inkontinencia.” – teszi hozzá a professzor úr.

A szűrő hónap népszerűségét mutatja az is, hogy a program kommunikációját segítő www.cseppmentes.hu weboldalon látogatóinak száma is rohamosan megnőtt április folyamán. A honlapon az érdeklődők továbbra is változatlanul megtalálnak minden fontos információt az inkontinenciával kapcsolatban, sőt az „orvoskereső” funkciónak köszönhetően a lakóhelyükhöz legközelebb lévő szakorvost is könnyen megkereshetik.

Kép: piqs.de: André Souren - Der Ablauf eines Tropfens

 
 
[ 2954 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x