A Meztelen Igazság Veszprémben
Címlap / Szépség-Egészség / A Meztelen Igazság Veszprémben

A Meztelen Igazság Veszprémben

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-03

Budapest, Pécs és Szombathely után Veszprémbe érkezett a "Psoriasis: A Meztelen Igazság" elnevezésű fotókiállítás. A Magyar Dermatológiai Társulat (MDT) kezdeményezésére, a nemzetközi szinten nagy sikereket elért kiállítás hazai adaptációja révén Magyarország 8 különböző nagyvárosába jutnak el a pikkelysömör (psoriasis) betegségben szenvedő emberek küzdelmes életét bemutató képek. A Társulat célja, hogy a kampány révén segítse a betegek könnyebb társadalmi integrációját, valamint reményt és erőt adjon nekik a psoriasis elleni harchoz. 

 

Küldetését a Társulat a kiállítás és az ahhoz kapcsolódó kampány révén olyan psoriasisos betegek képeinek és személyes vallomásainak bemutatásával szeretné elérni, akik büszkén lépnek elő a pikkelysömör árnyékából és mutatják meg hasonló sorsú társaiknak, hogy érdemes küzdeni a bőrbetegség ellen.

„Azért döntöttem a programban való részvétel mellett, hogy felhívjam az emberek figyelmét arra, hogy ez a betegség bármelyikünket érintheti; engem, téged, a barátaidat vagy épp a családodat. Képeken és videókon keresztül sokkal erősebb üzenetet tudunk közvetíteni, mint kizárólag szavakkal.”Johan Silvy, 35, Franciaország

A magyar lakosság megközelítőleg 1,4-2%-át érinti a jellemzően vörös, pikkelyesen hámló foltokkal és az esetek egy részében súlyos ízületi gyulladással is együtt járó psoriasis. A betegeknek a külvilág számára könnyen észrevehető bőrtünetek okozta megkülönböztetéssel minden nap meg kell birkózniuk. Az egészséges emberek tartózkodó, sokszor megvető pillantásai miatt a teljes kirekesztettség érzése is fenyegeti őket.


A „Psoriasis: A Meztelen Igazság” elnevezésű kezdeményezés szeretné megragadni a közvélemény figyelmét, és tudatosítani mindenkiben, hogy ez a betegség nem fertőző, így az egészséges embereknek semmi okuk sincs az aggodalomra, nem kell félniük a betegektől. Sajnos sokkal inkább a psoriasisos emberek félnek az egészségesektől, a tartózkodásuktól, így az állandó diszkrimináció érzésétől.

A fotózáson részt vevő betegek pontosan azt szeretnék elérni, hogy ez a magatartás mindkét oldalról megváltozzon. Egyrészt a társadalom képes legyen elfogadni és befogadni a psoriasissal élőket, másrészről pedig az érintettek is hajlandóak legyenek felvállalni a betegségüket, önmagukat.

„Ugyanolyan emberek vagyunk, mint mások, ugyanolyan bánásmódot érdemlünk, mint egészséges társaink. Dolgozunk, családunk, terveink és törekvéseink vannak.”Roman Poznan, 40, Lengyelország

A betegség következményeként kialakuló lelki, pszichikai terhek mellett azonban sajnos számos egészségügyi kockázattal is szembe kell nézniük a psoriasissal élőknek. A szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázata jelentősen megnövekszik a betegség során, így a psoriasisos embereknek minél előbb meg kell találniuk a számukra legmegfelelőbb kezelést, hogy elkerüljék a további szövődmények kifejlődését.


A kiállítássorozat megszervezésével a Társulat célja felhívni a psoriasissal minden nap együtt élő emberek figyelmét arra, hogy ne adják fel a betegség elleni küzdelmet, ne rejtőzzenek el a külvilágtól, hanem keressék a megfelelő korszerű kezelési módszereket és vállalják fel önmagukat. Még a súlyos psoriasisban szenvedőknek sem szabad feladniuk a reményt, hiszen a korszerű biológiai terápia számukra is hatékony megoldást kínál.

A Föld több országát is bejárt kiállítás olyan psoriasisos embereket mutat be, akik minden félelmüket félretéve mutatták meg magukat Ralf Tooten elismert fotóművész lencséjén keresztül az egész világnak. A képek segítségével a betegek bátorítani szeretnék társaikat, hogy keressék a számukra legmegfelelőbb kezelési megoldást a psoriasis ellen, és ne adják fel a harcot.

„A múltban a pikkelysömör határozta meg, hogyan éljem az életemet. Most énekelek, táncolok, szeretek új emberekkel találkozni. Én döntöm el, hogyan akarok élni.”Antoinette Romeo, 56, Belgium

A fotózáson részt vett psoriasisos emberek a betegszervezetek felkeresésének jelentőségére is felhívták társaik figyelmét. A hasonló sorsú emberek ugyanis saját tapasztalataik megosztásával sokat segíthetnek egymásnak a betegséggel való küzdelemben. A hazai betegszervezetek örömmel fogadták a kezdeményezést, és minden támogatást felajánlottak, hogy ezzel is segítsék a betegek könnyebb beilleszkedését a társadalomba.


A „Psoriasis: A Meztelen Igazság” kampány során a fotókiállítás bejárja az egész országot. Az első, budapesti, a második pécsi, valamint a harmadik szombathelyi állomás is igazolta a kezdeményezés sikerét, a kiállítás közel egy-egy hónapos időtartama alatt több százan tekintették meg a psoriasisos emberekről készített képeket. Ezúttal Veszprémbe érkeztek a képek, amelyek a Balaton Plaza jóvoltából 2011. június 01-től egészen június 30-ig lesznek megtekinthetők a Plaza folyosóján. A kiállítással ezt követően Kaposvárott, Szegeden, Debrecenben és Miskolcon találkozhatnak az érdeklődők.

A kampányhoz egy weboldal is készült, amelyen mindenki számára megtekinthetőek a kiállítás fotói, valamint a betegek személyes vallomásait bemutató videók is. Ez utóbbi felvételeken az érintettek kifejtik, hogy milyen hatással van az életükre a betegség, milyen nehézségekkel kellett megbirkózniuk a megfelelő kezelés megtalálásáig. Továbbá a weboldalon az érdeklődők mindent megtudhatnak a pikkelysömörről és az elérhető kezelési lehetőségekről. Mindezek a www.meztelenigazsag.hu címen érhetőek el, míg a www.facebook.com/meztelenigazsag oldalon további hasznos információkkal gazdagodhatnak az oda ellátogatók. Az említett felületeken arra is lehetőség nyílik, hogy a látogatók elmondják véleményüket a kezdeményezésről, vagy éppen megosszák tapasztalataikat a betegségről.

 
 
[ 3489 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x