Túlsúly: miért nem tudok lefogyni?
Címlap / Szépség-Egészség / Túlsúly: miért nem tudok lefogyni?

Lukács Tünde

Túlsúly: miért nem tudok lefogyni?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-26

Hazánkban egyre több a túlsúlyos ember. Mi lehet ennek az oka? Ha visszatekintünk sok évtizeddel előbbre, láthatjuk, hogy a földeket művelő parasztbácsi szalonnát falatozott ebédidőben, sokszor vacsorára is, mégsem volt túlsúlyos. Manapság sokan alig vesznek magukhoz ételt a nap folyamán, és mégis egyre gyarapszik kilóik száma. Amikor ugyanis az éhezés kiváltotta idegességtől eszünk, máris ott vagyunk, ahonnét elindultunk. Ördögi kör... vagy mégsem? Mi lehet a megoldás? 

 

Az elhízás az esetek többségében a szervezet elsalakosodása következtében jön létre. Az elsalakosodás meghatározott folyamatokon keresztül megy végbe. Szervezetünk a salakanyag elraktározásánál szigorúan szem előtt tartja az életfontosság hierarchiáját. Védi létfontosságú szerveinket, így az agyat, szívet, májat, tüdőt stb. Ezért az elsalakosodás első fázisában a zsírszövetek telnek meg salakanyaggal, ezáltal távol tartva a káros anyagokat a létfontosságú szerveinktől. Ebben a fázisban megfigyelhető az ismétlődő szorulás és hasmenés, farkasétvágy majd étvágytalanság, gyomorégés, levertség, agresszivitás.

A zsírszövet után a kötőszövet következik. Ebből lesz a következő „szemétlerakó” hely. A régebben elbagatellizált tünetek most már betegség formáját ölthetik. Gyakori tünet a hideg láb, a lepedékes nyelv, gennyes mandula, hajhullás. A szervezet elsavasodásának csalhatatlan jele a fejfájás. A fejfájás mindaddig tart, míg a savak közömbösítése le nem játszódott.

A kötőszövet után a szervezet az izmokat és a porcokat kényszerül „szemétlerakónak” használni. Ekkor kezdődnek a komolyabb fájdalmak.


Izomfájdalmak, vérkeringési zavarok, ízületi problémák. Mivel az izmok már tele vannak salakanyaggal, a szervezet a több ezer kilométer hosszú érrendszerből kezdi elvonni az ásványi anyagokat. Az érfalból elvonódik a kalcium, és az ér rugalmatlanná válik, nem zár kellőképpen. A kialakult szükségállapot hatására a szervezet egyre több koleszterint termel. Ez az óvintézkedés segít megerősíteni és rugalmasan tartani az érfalakat. Mivel azonban a vér tele van salakanyaggal, a koleszterin ezzel ragacsos anyaggá egyesülve kicsapódik az érfalon.

Vigyázzunk! A salaktalanítás nem azonos a salakoldással!
Ha nem vigyázunk arra, hogy a salakoldással egyidejűleg a közömbösítésről is gondoskodjunk, akkor salaktalanítási krízisek léphetnek fel, ami egyes esetekben infarktushoz is vezethet! Ez főleg tartós éhezés, böjtölés esetén fordul elő. A salakanyagok föloldódnak, a korábban közömbös savak, mérgek újra felszabadulnak. A szív nem viseli el a savak durva támadását és begörcsöl.

A salaktalanítás három lépése: salakoldás, savak közömbösítése, a savak és salakanyagok kivezetése.

A szervezet elsalakosodása ma már népbetegségnek tekinthető.

A fogyókúra során ne felejtsük el: zsírt tudunk égetni, de mérget nem. Fogyáskor a zsírban raktározott mérgek felszabadulnak, és a vérbe kerülnek. A máj feladata lenne a méregtelenítés, ezt elsősorban az enzimek segítik elő. Enzimek hiányában a máj nem képes ellátni méregtelenítő feladatát, viszont a mérgek a vérben nem maradhatnak, ezért a máj újra zsírsejteket képez, hogy elássa a nem kívánatos mérgeket. A nagy nehézségek árán lefogyasztott zsírpárnák visszafoglalják nemrég elhagyott helyüket. Ezért mielőtt fogyókúrába kezdenénk, végezzünk alapos salaktalanítást, állítsuk vissza szervezetünk sav-bázis egyensúlyát.

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az elhízás lelki hátterét sem.


A túlsúlyos ember általában valami, vagy valaki ellen „védi” magát, és mintegy védőréteget épít maga körül, zsírból. Az önbizalomhiánynak, önértékelési zavaroknak, szeretethiánynak, félelmeknek kulcsszerepe lehet az elhízásban.

A fiatal édesanyák, ha gyermekük sír, általában valamilyen ételt adnak a gyerek szájába, mivel nem tudják sírását mivel magyarázni. Figyeljük meg az utcán sétáló kisgyermekes anyukákat. Amint gyermekük sírni kezd, cumisüveget nyomnak a szájába. A gyermek ezt tudat alatt rögzíti, és összekapcsolja az ételt a fájdalom, szomorúság érzetének enyhülésével.

Felnőttkorban ez az érzés aktiválódik, és ha az illetőt bármiféle fájdalom vagy lelki sérülés éri, rögtön az étel után nyúl. Ismét beindul az ördögi kör. Ha fáj a lelkem, eszem, ettől pedig hízok, amitől aztán depressziós leszek, ami ismét az evésre sarkall. Nagyon nehéz ebből a körből kitörni, általában szakember segítsége szükséges hozzá.

Lukács Tünde
Természetgyógyász, kineziológus

Képek: www.morguefile.com

 
 
[ 5460 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x