4 lépés az egészséges szívért
Címlap / Szépség-Egészség / 4 lépés az egészséges szívért

4 lépés az egészséges szívért

Forrás: MTI
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-25

Egy közel 40 éve folyó kutatást összegeztek a napokban, melyből világosan kirajzolódik, mi az a 4 lépés, ami mellett kisebb a nők hirtelen szívhalálra való hajlama. Az amerikai egészségügyben dolgozó nők óriásvizsgálatának legújabb eredményeit a világ egyik legolvasottabb orvosi folyóirata, az Amerikai Orvosszövetség Hetilapja közölte. 


Rendezvénynaptár
Füstmentesség, napi félóra sport, mediterrán étrend, normális testtömegindex – ezek bizonyultak a legfontosabb tényezőnek az egészséges életmód elvei közül a szív egészségesen tartásában.

Frank Speizer 1976-ban, a korszakban egyedülálló módon vizsgálni kivánta az akkor már nők milliói által szedett fogamzásgátló tabletták hatását és biztonságát. Házasságban élő, 33-55 év között korú amerikai ápolónőket kért meg, hogy rendszeresen és pontosan válaszoljanak egy kérdőíven kiküldött kérdésekre. A kérdések azonban nemcsak a fogamzásgáló tablettára vonatkoztak, hanem az életvitelre, személyes adatokra is - természetesen név nélkül.

A vizsgálat azóta is tart, általa pedig a nők betegségeinek okairól, egészségük különböző tényezőiről másképp megszerezhetetlen adatokat sikerült összegyűjteni.

Stephanie Chiuve és munkatársai az 1984 és 2010 közötti időszaknak azokat az adatait tanulmányozták, amelyek a hirtelen szívhalálra és az életmódra vonatkoztak.

A több mint 80 ezer nő két-négy évente bekért egészségügyi kérdőívéből emelték ki. Egészséges életmódnak azt minősítették, ha valaki nem dohányzott, napi fél órát mozgással töltött, testtömegindexe nem haladta meg a 25 pontot és legalább 40 százalékban követte a mediterrán étrend szabályait, vagyis sok zöldséget, halat, gyümölcsöt és magvakat fogyasztott, kerülte a telített zsírokat és mérsékelten fogyasztott alkoholt.


A hirtelen szívhalállal életét befejező, 321 nő ebben a 26 esztendei időszakaszban átlagosan 72 esztendős volt. A hirtelen szívhalál szoros összefüggést mutatott az életmóddal. Az előbbiekben leírt egészséges életvitel esetén a hirtelen szívhalál kockázata 92 százalékkal bizonyult kisebbnek.

Forrás: MTI

Képek:
piqs.de: slatibartfas - Vio 2
piqs.de: Helvetica - laeR

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 2824 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x