Az ingadozó vérnyomás is lehet normális?
Címlap / Szépség-Egészség / Az ingadozó vérnyomás is lehet normális?

Az ingadozó vérnyomás is lehet normális?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A vérnyomásunk nem állandó, hanem az egyes napszakok során folyamatosan változik. A különböző időpontokban mért, eltérő vérnyomásértékek nem feltétlenül jelentenek rosszat, de jó tudni, mikor mi számít normálisnak. 

Vérnyomásunk éjszaka, alvás közben a legalacsonyabb, majd felkelést követően elkezd emelkedni és a reggeli órákban mérhetjük a legmagasabb értékeket. A reggeli emelkedett szakasz után csökken, majd kora délután ismét emelkedni kezd. Ekkor újabb vérnyomáscsúcs alakul ki, ez azonban a reggeli értékekhez képest már alacsonyabb. Ez követően fokozatosan csökken a vérnyomás.



A napszaki ingadozások mellett vérnyomásunk egyéb helyzetben is megemelkedhet, például testmozgás, stressz vagy izgalom hatására.


Törekedjünk arra, hogy mindig azonos időpontban mérjünk vérnyomást, az eredmények így lesznek összehasonlíthatóak. Figyeljünk arra is, hogy a mérést mindig nyugalmi helyzetben, több perces pihenés után végezzük el.

Ha vérnyomásnaplónkba az értékek mellé a mérés pontos időpontját és körülményeit (fizikai aktivitás után, idegeskedés, stb...) is feljegyezzük, kezelőorvosunk további hasznos következtetéseket tud levonni eredményeinkről és állapotunkról.


Vérnyomás-viselkedésünkről hasznos képet ad az is, ha az értékeket a táblázatos forma mellett grafikonon is megjelenítjük. Ezt ma már kényelmesen megtehetjük például az ingyenesen elérhető EgészségNapló (www.egeszsegnaplo.hu) segítségével is.

Képek:
markuso / FreeDigitalPhotos.net
Graeme Weatherston / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5139 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x