Pedikűr és gyógypedikűr - mi a különbség?
Címlap / Szépség-Egészség / Pedikűr és gyógypedikűr - mi a különbség?

Pedikűr és gyógypedikűr - mi a különbség?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-28

Sokan felteszik a kérdést, hogy mi a különbség a pedikűr, és a gyógyászati pedikűr között. A pedikűr elsősorban esztétikai, a gyógypedikűr egészségügyi célokat szolgál, de mit is jelent mindez a gyakorlatban? 

Természetesen a végeredménynek mindkét esetben szépnek kell lennie, ez nem kérdés.

Talán van, aki különbséget tesz az emberek kezén, illetve a lábán végzett munka között, de én bevallom, hogy mindkettőt egyformán szeretem, és szerintem ugyanolyan csodát lehet tenni egy lábon, mint egy műkörömmel a kézen.

Az esztétikai pedikűr általában magában foglalja a talpakon lévő esetleges bőrkeményedések eltávolítását vágással és reszeléssel, a körmök formázását, általában (de nem mindenhol) egy bőrradírozást, masszázst, és a nedvesség visszapótlását.


A gyógypedikűr ezt mind tartalmazza, de ide tartozik például a tyúkszem eltávolítása, a megvastagodott, esetleg elszíneződött gombás köröm levékonyítása, eltávolítása, kezelése, ha szükséges, körömprotézis készítése, a benőtt körömsarkak eltávolítása, a gyulladás csökkentése, amennyiben otthoni, vagy orvosi kezelés is szükséges, erről a vendég teljes körű tájékoztatása.

A gyógypedikűr esetében a minimális feltétel, hogy az a szerszám, ami a vendég lábához ér, 100%-os biztonsággal fertőzésmentes legyen.

Egy igazán profi pedikűrös igyekszik minden vendég részére azt a biztonságot nyújtani, amit ő maga is elvárna fordított esetben. Ezért minden vendégnek a saját nevével ellátott - hermetikusan lezárható – tasakot biztosítok, amiben a saját eszközeit tárolom. Minden alkalommal amikor jön, a saját eszközeit, reszelőjét, portalanító keféjét stb veszem elő. Így senkinek sem kell attól félnie, hogy bármivel is érintkezik, ami más lábához ért.


Sok idős ember, aki gyógypedikűrre szorul, nem tud elmenni egy szépségszalonba, vagy egyszerűen csak kényelmetlenül érzi magát egy számára idegen környezetben.

Ez teljességgel érthető, de ma már szerencsére lehetőségük van a saját kerületüket kiválasztva pedikűröst, illetve gyógypedikűröst keresni az interneten, akik házhoz is járnak.

A hozzáértő kezek nem csak ápolttá és esztétikussá teszik az emberek lábát, de enyhülést hozhatnak a fájó végtagokra is.

Hézsai Szilvia

Képek:
Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net
Louisa Stokes / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 31773 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x