Fitnesz gumiszalag - hogyan mozogj hatékonyan és biztonságosan?...
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Fitnesz gumiszalag - hogyan mozogj hatékonyan és biztonságosan?

Fitnesz gumiszalag - hogyan mozogj hatékonyan és biztonságosan?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-16

Könnyű és egyszerűen használható alternatíva a nehéz súlyzók helyett, ráadásul gyógytornában és kímélő mozgásoknál is alkalmazható a fitnesz gumiszalag. 


Rendezvénynaptár
A rendszeres testmozgás testünknek, egészségüknek, szellemi és fizikai ellenálló képességünknek is nagyon fontos.

Mindenki megpróbálja a számára legjobb módszert megtalálni, a gyártók pedig rengeteg eszközzel, kondigéppel, egyéni igények szerinti fitnesz programokkal próbálnak rajtunk segíteni.  Jómagam is ebben a cipőben járok, neten keresgélve fedeztem fel egy gumiszalagot. Ez egy 10 centi széles, 1 méter hosszú gumiból készült szalag, nincs semmi különös benne, a "titok" abban rejlik, hogy hogyan kell használni.


Különböző fajtájú szalagok vannak, egyiket könnyebben lehet széthúzni, a másikat nehezebben. Ahogy ezt egy-egy mozgás során széthúzzuk, a gumiszalaggal kifejtett erő miatt ugyanazt az eredményt érjük el, mint ha súlyzókkal tornáznánk, azzal a különbséggel természetesen, hogy nem kell súlyzót használni hozzá. Ha például a karunkat, vállunkat, felsőtestünket erősítjük, és tovább akarjuk fokozni a testmozgás hatékonyságát, akkor a kezünkbe fogva egy-egy néhány kilós súlyzót növeljük a terhelést, de ezzel a csuklóízületünket is feleslegesen terheljük.
Otthoni körülmények között csak pár kilós súlyzó az, amit a kézben meg tudunk fogni, ez azonban a láb és más alsó testtájak edzésénél nehézkesebb, illetve újabb, más jellegű súlyzók beszerzése szükséges.

Mindehhez képest a fitnesz szalagnak alig van súlya, és ha elejtjük, akkor se történik semmi bajunk.

Használatához először használjuk a google-t. Ha megtaláltuk a megfelelő technikát, akkor már magunk is próbálkozhatunk sokféle módszerrel.
A másik nagy előnye, hogy gyógytornánál is nagyon hatékony, és azt a részt, amit kímélnünk kell, kényelmesen kikerülhetjük.

Ahhoz, hogy élettartama a lehető legtovább tartson, időnként hintőporral kell bekenni a két oldalát, hogy az összetekerésnél ne ragadjon össze, és vigyázni kell arra is, hogy ne vágjuk el semmivel. Beszakadni nem fog, ha csak valami éles tárggyal nem sértjük meg. Kis helyen elfér, könnyű, ezért akár egy kis táskában, zsebünkben is magunkkal vihetjük.


Ziegler Zita 
 
[ 5779 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x