Egy nemesfém az egészségünk védelmében: az ezüst
Címlap / Szépség-Egészség / Egy nemesfém az egészségünk védelmében: az ezüst

Egy nemesfém az egészségünk védelmében: az ezüst

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-07-13

Már az ókorban használták az ezüstöt gyógyító, betegségmegelőző és fertőtlenítő hatása miatt, széles körű alkalmazása az antibiotikumok felfedezésével merült feledésbe. A természetes gyógymódok újra felfedezésével az ezüst mint csíraölő szer iránt újra nő az érdeklődés. 

 

Az orvostudomány atyja, Hippokratész már feljegyezte az ezüst gyógyító és betegségmegelőző hatását. A föníciaiak ezüst edényekben tárolták az ivóvizet, bort, ecetet, hogy megvédjék azokat a romlástól. Az 1900-as évek elején ezüstpénzt tettek a tejes edényekbe, hogy meghosszabbítsák a tej eltarthatóságát. Az első világháború idején ezüstvegyületeket használtak fertőzések megelőzésére.
Az ezüst széles körű használata viszont az antibiotikumok felfedezésével szépen lassa feledésbe merült.


Manapság újra megnőtt az érdeklődés - a természetes gyógymódok újra felfedezésével - az ezüst, mint csíraölő szer iránt.
Nyílt sebek kezelésében (főleg égési sebek esetén) ezüst-alginátot használnak fertőzések elhárítására (az alginátok tengeri hínárból kivont biopolimerek).
Újabban egyes cégek háztartási gépeiben ezüstionos fertőtlenítő van beépítve (a mosógép az utolsó öblítő vizébe ezüstionokat adagol, hogy a ruháknak hosszabb időre baktériumölő hatást adjanak; de hűtőszekrényekben is használják hasonló célra). Kísérletek során az ezüstionok baktériumokat, vírust, algákat és gombákat pusztítottak el. A hatás hasonlít egyes nehézfémek (ólom, higany) hatására, de az ezüstionok az emberi szervezetre nincsenek mérgező hatással.

De hogyan is készül az ezüst kolloid?
Az ezüstkolloid vöröses vagy átlátszó színű folyadék, létrehozásánál ionizált vízbe ezüst részecskéket - úgynevezett kolloidokat - kevernek. Az ezüst kristályos szerkezetű anyag, melyet jellemzően az emberi szervezet csak ilyen apró részecskékre bontva, tehát kolloid formában képes felhasználni.
Az ezüst az egysejtű élőlényekbe (baktériumok, gombák, paraziták) kerülve gátolja azokat az enzimeket, amelyek az anyagcserében vesznek részt és így a kórokozó pusztulását okozza. A vírusok fehérjeburkának szerkezetét károsítva éri el azok szaporodási képtelenségét és kiürülését a szervezetből. Egyetlen ismert kórokozó organizmus sem képes megélni, ha kolloid ezüst vagy ion-kolloid ezüst akár csak apró nyomokban is jelen van.Összefoglaló - mire is jó az ezüst kolloid?

Belsőleg
 • Légzőszervi, orrüregi megbetegedések
 • Szénanátha, allergia
 • Tüdőgyulladás, megfázás, influenza
 • Cukorbetegség
 • Staphylococcusos és streptococcusos fertőzések
 • Lyme-kór, szifilisz
 • Vérpanaszok, leukémia, agyhártyagyulladás
 • Gyomorfekély

Külsőleg
 • Sebre, horzsolásra
 • Ekcéma
 • Szúnyog, és másfajta csípések ellen
 • Gombás fertőzések ellen

Ziegler Zita

Képek: www.FreeDigitalPhotos.net

 
 
[ 4601 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x