Kinesio taping, megoldás a fájdalommentes mozgásra!
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Kinesio taping, megoldás a fájdalommentes mozgásra!

Kinesio taping, megoldás a fájdalommentes mozgásra!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-12

Életünk során sokszor előfordul, hogy elég egy rossz mozdulat, kisebb, nagyobb baleset, és minden mozdulat egy kínszenvedés. Ilyenkor inkább fekszünk, és várjuk az áldást, bízunk abban, hogy majd csak jobb lesz. 


Rendezvénynaptár
Erre fejlesztettek ki egy segédeszközt, a kinesio taping szalagot, ez egy 5 méter hosszú, 5 centi széles szalag, sok cég forgalmazza már több néven fut a piacon, de a minősége, és a használata mindnek ugyanaz. Ez a szalag úgy segít, hogy a mindennapi életünket nem korlátozza, viszont a fájdalmat csillapítja, a mozgást segíti, és ezzel gyorsabban regenerálja a sérült testrészt. A különböző módszerekkel felragasztott tapasz segíti a könnyebb mozgást, és a gyógyulás folyamatát is lerövidíti.


Rándulás, túlterhelés esetén az izom kötőszöveti részében repedések keletkeznek, folyadék gyülemlik fel, ettől dagad fel az érintett rész, fáj, hasogat, és mozdulni se bírunk.
A megfelelően felragasztott szalaggal az izmok munkáját segítjük, a rossz tartást javítjuk, és így hogy nem éri olyan nagy terhelés, gyógyul, az izmok jobban tartanak, nem fáj, nem kíméljük, csak amennyire szükséges.

Krónikus mozgásszervi problémákra is gyógyír, ilyen például a bütyök, a kopott ízületek, porcok, és a gerincproblémák. Akinek van valami "fájós" része, akkor megelőzésképp is használható, hogy ne érje semmi baj, azon túl mint ami már megvan. Olyan helyekre is felrakható ahova amúgy nem lehetne másképp semmilyen segédeszközt pl. a váll, lapocka, vagy csak úgy használható, ha az egész részt tehermentesítik ebben az esetben a karral együtt.

A tapaszt csak a vállra kell felragasztani, és a karunkat nem korlátozza a mozgásban. Több módon is használhatjuk, egyik, hogy keresünk olyan rendelőt, gyógytornász aki ezzel foglalkozik, és ő felteszi a fájós része, a másik módszer a youtube. Ott videón megmutatják, hogy hova mi módon kell felrakni.


Több színben kapható, de ez csak esztétikai ill. „színterápia” miatt van, más különbség nincs közöttük.

Az is bizonyítja, hogy mennyire, jó, hatékony, és hasznos eszköz, hogy sportolók is jó eredménnyel használják. Szintén ugyanezen oknál fogva, hogy edzés, verseny közben a korábban sérült részt megóvják. Ha mindez még nem volna elég, vízálló, és akár két hétig is a bőrön maradhat.

Gyakorlatilag mindenkinek hasznos, és praktikus eszköz, amivel csak könnyebbé tehetjük az életünket.


Ziegler Zita 
 
[ 5743 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x