A piócától a fájdalommentes epilálásig
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / A piócától a fájdalommentes epilálásig

A piócától a fájdalommentes epilálásig

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-16

A forró nyári hónapokban a rövid szoknyáknak és nadrágoknak, illetve a kis nyári ruháknak köszönhetően közszemlére tesszük azokat a testrészeinket (pl.: lábszárunk, hónaljunk), amelyeknek a mai divat szerint szőrtelennek, makulátlanul simának kell lenniük. Felmérések szerint a 20-35 évesek körében 10 lányból 10, 10 fiúból 7 szőrtelenít rendszeresen.  


Rendezvénynaptár
Míg nagyszüleinknek eszébe sem jutott, hogy megszabaduljanak a nem kívánt szőrzettől, napjainkban már ciki strandra menni borostás lábbal. Érdekes, hogy noha még a ’80-as években sem örvendett nagy népszerűségnek a szőrtelenítés, története egészen az ókorig nyúlik vissza.

Hihetetlennek tűnő megoldások
Az ókori Keleten, időszámításunk előtt 5000-ben a nők borral kevert kátránnyal, szamárzsírral vagy gyantával igyekeztek megszabadulni a nem kívánatos szőrszálaktól. A leghíresebb egyiptomi uralkodónőnek, Caesar és Antonius örök szerelmének, Kleopátrának köszönhetjük az egyik első szőrtelenítő receptet. Az égetett mész, arzén-triszulfát, víz és olívaolaj keverékét ma már senki sem használná, de akkoriban tökéletes eljárásnak bizonyult. Az európai szőrtelenítés gyökerei egészen az ókori Rómáig nyúlnak vissza, ahol az asszonyok csipesszel szedték ki szemöldöküket, főtt piócával szőrtelenítették lábukat.. A XV. század végéig a legáltalánosabb eszközök a tojáshéj darabok, valamint a ma már igencsak hátborzongató eljárásnak tűnő macskaürülék és ecet keveréke volt.

Az 1915-ös év fordulópontnak bizonyult, ugyanis ekkor fejlesztették ki Amerikában az első borotvát, és azóta számos új módszert hoztak létre, melyeknek köszönhetően ma már a szőrtelenítési lehetőségek széles tárháza áll rendelkezésünkre.


Kultúrák trendjei
Napjainkban az emberek többsége a simaság mellett teszi le voksát, ám a módszerek és eszközök használata kultúránként, illetve országonként változó.
Érdekes például, hogy Japánban kiugróan magas a tartós szőrtelenítési technikákat, valamint a szakemberrel végeztetett szőrtelenítést választók aránya. Ennek fő oka, hogy a japánok alig szőrösek, és a testszőrzet náluk a tisztátalanság, az ápolatlanság jele, így kínosan ügyelnek még az utolsó szőrszál eltávolítására is.
A déli népek a napsütéses órák magas számának köszönhetően szinte egész évben testüket alig fedő, könnyű anyagokat hordanak, ezért esztétikai és higiéniai okokból a spanyolok, az olaszok és a brazilok több mint egynegyede a tartós szőrtelenítési eljárásokra szavaz. Ezzel szemben az északabbra fekvő országokban, például Hollandiában vagy Németországban elhanyagolható azoknak a száma, akik tartós szőrtelenítésre vállalkoznak. Náluk a legnépszerűbb eszközök a borotva és az epilátor.

Tartós megoldás
A szőrtelenítő eljárások köre ma már igen széles, azonban mi az epilálás mellett tesszük le voksunkat, hiszen ez egy olyan eljárás, melyet otthonod kényelmében rövid idő alatt elvégezhetsz és az eredmény hetekig tartó simaság.
Az epilálással azonban csak akkor érhetjük el a legoptimálisabb eredményt, ha a készülék használata közben a bőr kissé benyomódik, és csak ezután történik a hajszálak kíméletes kihúzása, mégpedig gyökerestül. 
A tökéletes epiláláshoz kövesd tippjeinket, és meglátod, hetekig még csak gondolnod sem kell a szőrtelenítésre.

1. Gyorsabban és fájdalommentesebben tudjuk eltávolítani a rövid szőrszálakat, ezért ne hagyd, hogy 5 mm-nél jobban megnőjenek a nem kívánatos szőrszálak.
2. A bőr nyugodtabban reagál a nedves epilálásra, így részesítsd előnyben a kádban vagy a zuhany alatti szőrtelenítést.
3. Száraz epilálás esetén a szőrtelenítés előtt hideg vízzel mosd le lábadat, így a szőrszálak egyenesebben fognak állni és az epilátor könnyebben eléri azokat.
 4. Érdemes a reggeli órákban elvégeznünk az epilálást, mert a kutatások szerint olyankor a bőrünk lényegesen kevésbé érzékeny a fájdalomra. Ezenkívül kerüljük a menstruáció alatti szőrtelenítést, mert ebben az időszakban alacsonyabb a nők fájdalomküszöbe.
 5. A rendszeres bőrradírozással megelőzhetjük a szőrszálak benövését és a szőrtüszőgyulladást. Az epilálás előtt is élhetünk ezzel az előkészítéssel, bőrünk meghálálja a törődést.

Mi ezt ajánljuk: Philips SatinSoft epilátorcsalád

(X)
 
 
[ 2312 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x