Mit mondj, hogy ne csússzon le a csokis fánk?
Címlap / Szépség-Egészség / Mit mondj, hogy ne csússzon le a csokis fánk?

Mit mondj, hogy ne csússzon le a csokis fánk?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Meghökkentő: a két mondat nagyon hasonlít egymáshoz, mégis, az egyikkel sokkal hatékonyabban lehet fogyni, mint a másikkal! 

Mióta tudjuk, hogy gondolatainkkal, kimondott szavainkkal csodás hatást érhetünk el, már nem számít akkora meglepetésnek, ha valaki csupán azzal fogyni kezd, hogy soványnak gondolja, vékonynak érzi magát.

Ami a diétát illeti, nemcsak a gondolatokban van a lényeg. Kutatók szerint nagyon fontos az is, milyen mondatokat használunk, amikor egy ételt elutasítunk.

Azt tanácsolják: ha legközelebb olyasmi kerül a látóterünkbe, ami ugyan rendkívül csábító – például egy mutatós csokis fánk -, de nem kellene megennünk, legokosabb, ha a következő mondattal utasítjuk el: „Nem akarom megenni.”


Egy új kutatás szerint ugyanis azoknak a nőknek, akik ezt a mondatot alkalmazták, 80 százalékuk nem tért el helyes táplálkozási szokásaitól. Ellenben akik a „nem tudom megenni” mondatot használták, csak 10 százalékban tartották magukat egészséges étrendjükhöz.

Miért? A kutatók szerint ennek egyszerű oka van. „Ha azt mondjuk, „nem tudom megenni” az azt jelzi, hogy valamilyen, számunkra kívánatos dolgot adunk fel. Ám ha a „nem akarom”-ot használjuk, vagy kijelentjük: „nem eszem meg”, az erőt, döntést, fejlődést sugároz” – mondta Vanessa Patrick, a Houstoni egyetem docense, marketing-szakértő, a tanulmány társszerzője.

Nos, létezik ennél egyszerűbb fogyási stratégia? Aligha. Talán még azt is gondoljuk hozzá, hogy az adott étel nem is létezik…


Búcsú Adrienn

Forrás >>

Képek: FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3810 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x