Kvantum jóga: a változás már benned van!
Címlap / Szépség-Egészség / Kvantum jóga: a változás már benned van!

Kvantum jóga: a változás már benned van!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-03

Az indiai védikus tudományok szerint a jóga a közvetlen, személyes tapasztalaton keresztüli tudásszerzés művészete, melynek célja a gyakorlatban elősegíteni az Egység felismerését. A Kvantum jóga ehhez igazítja a jógaórák képzési anyagát. Az alapvető kiindulópont, hogy úgy ismerheti meg a jógázó a saját teremtő erejét, ha tudatosan felismeri életének különböző dimenzióit - a fizikait, a mentálisan és a spirituálist. 

 

A Kvantum jóga első lépésben segíti a jógázónak ráhangolódni a fizikai testének jelzéseire s megérezni - megérteni annak  fiziológiai és energetikai működését. Ehhez segítenek hozzá a jógaórán végzett jógapózok, légző- és energetikai gyakorlatok.

Következő lépésben a mentális szint megismerésének a legfőbb eszköze az önfigyelés. Ezt már nem csak és kizárólag az órákon kell gyakorolni, hanem beépíteni a mindennapi életbe. Éberré kell válni a belső dialógusra, a vélemények és ítéletek-ítélkezések automatikus megjelenésére, az állandó önigazolásra, és más hasonló mentális jelenségekre. Ez segíti elő a figyelem és szándék tudatos irányításának gyakorlását. Ráadásul oly módon sajátítja el a Kvantum jógát gyakorló, hogy egyben a vágyát, célját is megvalósíthatja általa,  vonatkozzon az egészségi állapotának javítására, az emberi kapcsolatok harmonikusabbá tételére vagy éppen az anyagi javakhoz fűződő viszonyra.


Fontos hangsúlyozni, hogy a Kvantum jóga esetében a megteremtendő vágy és cél is csak egy másodlagos eszköz a szellemi fejlődés elősegítésére. A legtöbben, akik már hallottak a „Tudatos teremtés”- ről és a  „Vonzás törvényéről”, általában életük problémáit szeretnék megoldani vele. Ez azonban egy hatalmas súlyt és fontosságot ad a folyamatnak, s az lehet-lesz maga az akadály.

A Kvantum jóga estében mindenki újra és újra emlékezteti magát, hogy az elsődleges cél  a tudatosság, az ébredés elősegítése, a másodlagos cél a saját  teremtő erő tudatosítása, s csak ezt követi az aktuális cél elérése. Így sokkal játékosabban, könnyedebben lehet megtapasztalni a változásokat.

Ebben a folyamatban a jógázó megismeri az elme természetét. Észreveszi a szakaszosságot (kvantumugrás), mely a koncentráció és a belső elengedés pulzálásaként jelenik meg. Az önfigyelés hatására megjelenik a figyelő tudatosság jelensége a jógázó életében. Ez az állapot, melyben a legtöbb öngyógyító folyamat – legyen az testi,  lelki, pszichés -  beindul. A vizualizáció és a mentális megerősítések is természetesen fontosak és segítenek, azonban a kulcs a tudatosság mélyítése. Minden kvantumgyógyítási irányzat a Tudat átalakító erejét használja, csak éppen különböző technikák és módszerek segítségével próbálják elérni.

A Kvantum jóga programban van egy folyamatos visszacsatolás, mely elősegíti a folyamat önkorrekcióját, s ezzel kiteljesedését. Ha például érzi a jógázó, hogy túlságosan „akar”, vagy éppen ellenkezőleg, nincs meg benne a megfelelő akarat, a több hetes program újra és újra visszasegíti a céljához vezető útra. Ez azért fontos, mert nem minden embernek van meg a kitartása és az egyensúlya, hogy az elsajátított módszereket átültesse a hétköznapokba.


A Kvantum jóga hozzásegíti a programban részvevőket az Énkép oly mértékű rugalmasságához, amellyel életük kihívásait sokkal könnyedebben és játékosabban élhetik meg. Szakít a merev, rugalmatlan és az elme leigázására törekvő irányokkal. Fejleszti a kitartást és a fókuszáltságot, ugyanakkor megmutatja az „elengedés és elfogadás művészetének” fontosságát.

Ez pedig az élet bármely területén képes békét, egyensúlyt és harmóniát teremteni, és a kreatív folyamatok örömét mindennapossá tenni. Ha a nyitottságot érzel, itt a lehetőség, hogy megismerd s kipróbáld.

Emlékezz: a Változás, a Gyógyulás belülről jön!


Gyuró Éva – Eiva
A Baraka Jóga Iskola vezetője,  jógaoktató
www.baraka-ter.com
Baraka, ahol kinyílik a Világ ...és benne Te is...


 
 
[ 4206 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x