Milyen jógát válasszak? 2. rész: A Kvantum jóga
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Milyen jógát válasszak? 2. rész: A Kvantum jóga

Milyen jógát válasszak? 2. rész: A Kvantum jóga

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-20

Előző cikkünkben a női jóga sajátosságait vizsgáltuk meg. Most azzal az új jóga ösvénnyel foglalkozunk, mely összeköti az ősi védikus, és a modern tudományt a tudatosság kérdésén, valamint az önfejlesztés felhasználásán keresztül. Megnézünk egy-két gyakorlati példát a mélyebb megértés kedvéért, ami segíthet felismerni kinek, s miben lehet hasznos és érdekes a Kvantum jóga. 


Rendezvénynaptár
A jóga végtelenül sokat adhat annak, aki eléggé nyitott és érdeklődő, hiszen az egyik legősibb önfejlesztő tudomány. A célja az ember visszasegítése az Egység közelébe. Persze mondhatja valaki, hogy szép és nemes a cél, de a hétköznapok sűrűjében ez téma eléggé elvontnak vagy utópisztikusnak tűnik. Ott vannak pénzügyi, párkapcsolati vagy egészségi nehézségek. Előbb azokkal kell foglalkozni, s aztán jöhetnek az ilyen filozófiai kérdések.


A Kvantum jóga éppen arra ad lehetőséget, hogy életed aktuális kihívását kezeld egy teljesen más hozzáállással, és ily módon találj új megoldási lehetőségeket. Hozzásegít, hogy felismerd, hogyan jelennek meg életed eseményei, tapasztalatai –minősítsd azokat áldásnak vagy átoknak - s mi a te szereped a „az örök változás táncában”. A fejlődő  önismeret rávezet majd  arra, hogyan tudatosíthatod saját teremtő erődet, s miként érezd meg azt a finom áramlást, melynek révén magadhoz vonzol, vagy eltaszítasz dolgokat, eseményeket, embereket.

Az egyik legnagyobb jógi, Sankara azt mondja:
„Elrejtett kincset föllelni a "gyere elő" fölszólítással nem lehet. Ismernünk kell a helyet, ásnunk kell, köveket és földet kell eltávolítanunk, és csak azután birtokolhatjuk a kincset.  És hasonló módon az Atman (a Lélek) tiszta igazsága, amely a maya (a világi illúziók), és hatásai alá van temetve, csak meditáció, koncentráció és más szellemi gyakorlatok segítségével közelíthető meg…”A kincs meghatározása a Te feladatod.
Az, amit el szeretnél érni, meg szeretnél valósítani. A Kvantum jóga megmutatja neked, miként tudod vágyad  elérését összeolvasztani azzal, amit a bölcs a „más szellemi gyakorlatoknak” nevezett, azaz a „Teremtő erőd” tudatos megtapasztalása spirituális-szellemi gyakorlattá válik.

Természetesen ez azt jelenti, hogy maga a jóga gyakorlása nem korlátozódik arra a heti kétszer másfél órára, amikor a jógaiskolába ellátogatsz. Sokkal inkább beépül a mindennapjaidba, hiszen akkor is jógázol, amikor megfigyeled önmagad egy másik emberrel való kapcsolatban, egy probléma megoldásában, vagy a mindennapok egyszerű tevékenységeiben. Ez a Kvantum jóga másik sajátossága.

Az élet egyik fontos törvénye, hogy a Teljesség ott rejtőzik mindenben. Az, hogy ki mit fog fel belőle és mennyire képes azt a saját, és környezete számára hasznosítani, már egy másik kérdés. Nem lehet ez másként a jógával sem, mely messze több mint puszta eszköz, amivel kicsit ellazulhatunk, levezethetjük a stresszt, vagy hajlékonyabbá tehetjük testünket. Ezek az első – ám nagyon kellemes - lépések, de miért állnánk meg itt? Olyan ez, mint amikor megkapja valaki a legmodernebb telefont, ami szinte már egy mini laptopként is képes funkcionálni, de pusztán csak telefonálásra, maximum üzenetküldésre használja. A lehetőség ott van, kérdés, hogy mennyit hasznosítunk belőle


A „problémáknak” címkézett hétköznapi kihívásokhoz való új hozzáállás és az ebből születő saját felismerések fognak elvezetni a valódi Kincs megtalálásához - „az Atman tiszta igazsága”, Egység, Teljesség, sokféle néven nevezték már -, melynek a megtapasztalása sokkal gyakorlatiasabb, mint gondolnánk. A Kvantum jóga ebben nyújthat egy kiváló lehetőséget a megtapasztalásra azzal, hogy felismered Lényed valódi mélységeit.


Gyuró Éva – Eiva
A Baraka Jóga Iskola vezetője, Jógaoktató
www.barakajoga.hu
Baraka, ahol kinyílik a Világ ...és benne Te is 
 
[ 2362 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x