Cseppekben az egészség - Lélekvirágok energiája
Címlap / Szépség-Egészség / Cseppekben az egészség - Lélekvirágok energiája

Cseppekben az egészség - Lélekvirágok energiája

Forrás: MTI
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Kékgyökér, rezgőnyár, szelídgesztenye, vadalma, szilfa, napvirág, békaliliom - és sorolhatnánk tovább, hiszen 38 olyan virágról terjedt el, vált ismertté, hogy virágeszenciájuk gyógyító cseppekként segítenek lelki és testi bajok gyógyításában. Bach-virágterápiáként ismerik világszerte a már több mint 70 éve használt módszert, amely Edward Bach angol orvos nevéhez fűződik, és homeopatikus, aromaterápiás kezelésként terjedt el. Nálunk mostanában válik egyre ismertebbé és népszerűbbé, míg van olyan ország, ahol nemcsak a gyógyszertárak és gyógynövényboltok polcain találhatók meg a különleges virágeszenciák, hanem a házi patikák szerves részét képezik. 

Bach doktornak ez volt az alapvető célja - mondja Deák Kriszta, aki kétgyermekes anyaként gyakran szembesült különféle betegségekkel, míg végül rátalált egy Bach-virágterápiát is oktató központra, és elvégezve a tanfolyamot virágterapeuta lett. - Ez egy rendkívül egyszerű, praktikus, hatékony gyógymód, amely mindenki számára elérhető. A terapeuta személyes konzultáció alapján a pácienssel együtt felméri-feltérképezi az illető lelki állapotát, és elfogadva azt az alaptételt, amely szerint minden fizikai betegség lelki eredetű, az egyén érzelmi állapotának megfelelő virágeszenciát választják ki közösen. Ehhez segítséget nyújt a Bach-féle útmutató, amely 38 lelkiállapothoz rendeli a megfelelő 38 gyógyeszenciát. A virágeszenciák ma már sok helyen kaphatók, de az angliai Bach-terápiás központból közvetlenül is megrendelhetők.
Magyarázata alapján a kezelés során a virágkivonatokban lévő rezgések lépnek kapcsolatba az emberi szervezet rezgéseivel, és pozitív hatásuk kifejtése után a páciens lelki egyensúlya, belső harmóniája helyreáll, aminek következtében a fizikai panaszok is megszűnnek. Az életmód-tanácsadó, a képzett terapeuta a beteg együttműködésével segít a pillanatnyi pszichés állapot felfedésében, hogy a problémákat azonosítani lehessen a megfelelő virágeszenciákkal.


Nem hatóanyag alapú szerekről van szó, nincs mellékhatásuk, más gyógyító szerekkel kombinálva is alkalmazhatók, ha esetleg rosszul, tévesen választják meg a kezelés alapjául szolgáló virágeszenciát, akkor sem történik semmi baj - és ha nem hat, új eszenciát alkalmaznak.
Az eszencia általában alkoholban feloldva, cseppes adagolásban szájon át szedhető napi néhány csepp formájában, néhány hétig. A hatás meglehetősen gyorsan mutatkozik, az is előfordul, hogy kezdetben a panaszok felerősödnek, de utána folyamatos javulás tapasztalható.
   
Az ember áll a központban
Deák Kriszta elmondása szerint szinte nincs olyan lelki és testi probléma, amelyre ne hatna pozitívan a kezelés. Persze ennek feltétele is van: a betegnek hinni kell a gyógyulásban, akarnia kell, mert belülről, gondolati úton történi a pozitív változás. A gyógyulás nem kívülről jön, csak a segítség, az irányítás, valójában az öngyógyítás, az önismeret egyik formája ez a terápia.
A szakember felidézi, hogy Bach híres mottója az volt: gyógyítsd tenmagad! Azt vallotta, hogy a virágterápia módszer, segítő, alternatív gyógymód, de önmagában nem elég. Felfogása szerint a test betegség formájában figyelmeztet, hogy a lélekben viharok dúlnak, nincs harmónia, nincs nyugalom, béke, nincs pozitív gondolkodás, csak negatív élmények és zavarok. A terapeuta meghallgat, megért, segít megérteni a betegnek önmagát, de a kibillent lelki egyensúlyt mindenkinek önmagának kell helyreállítani a virágterápia alkalmazásával.



A Bach-virágterápia központjában nem a betegség áll, hanem maga az ember lelki, szellemi, testi egységében
- fejti ki a terapeuta. - Éppen ezért felhasználási, alkalmazási területe szinte korlátlan. A stresszoldástól különféle krónikus lelki és testi panaszokig sok mindenre alkalmas. Csak néhány példa: ekcéma, magas vérnyomás, allergia, különféle fájdalmak, méregtelenítés, nátha. Lelki eredetű fóbiákra, félelemre, depresszióra, különféle pszichoszomatikus kórokra, általában a fizikai és szellemi állapot javítására. Nagy előnye, hogy nincs korhoz kötve, kisgyermekek is használhatják, és mivel a gyermekek testi panaszainak 80 százaléka lelki eredetű, a kezelésekre gyorsabban reagálnak, beilleszkedési zavaroktól a hiperaktivitáson át az éjszakai bevizelésig, az önbizalom hiányig sok mindenen segítenek Bach doktor virágai.
A rezgésterápiának ez a formája sokfelé hódít a világban, mert könnyen tanulható, eredményesen alkalmazható. Ma már sok orvos és pszichológus gyógyító palettáját is színesíti, annak ellenére, hogy tudományos elismertsége mindmáig késik. Szelíd, lágy gyógymódról van szó, amelynek titka a magas rezgésű pozitív energiában van. És hogy ezt a természet adja színpompás virágok formájában, az külön ajándék a lélek épségéért, a test egészségéért.


Leopold Györgyi
MTI

Képek:
Just2shutter - FreeDigitalPhotos.net
dan - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3396 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x