A betegségek lelki, mentális és karmikus okai IV.
Címlap / Szépség-Egészség / A betegségek lelki, mentális és karmikus okai IV.

A betegségek lelki, mentális és karmikus okai IV.

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Minden egyes kor embere kereste a betegségek okát, és nagyon változatos elképzelések születtek arról, mi is betegíti meg valójában az embert. Új sorozatunkban sorra vesszük a buddhista, holisztikus, bioenergetikai, pszichológiai, orvosi és ezoterikus elméleteket is. 

A betegség lényegének megértéséhez meg kell ismernünk lelkünket.

Lássuk, valójában mi is a lélek? A lélek meghatározásának az ókortól napjainkig könyvtárnyi szakirodalma van. Azokra az eddig ki nem mondott összefüggésekre, törvényszerűségekre hívom fel a figyelmet, amik nélkülözhetetlenek önmagunk jobb megismeréséhez.


A Mindenség valamennyi teremtett egységét (dimenzióját) áthatja a Rezonancia Törvénye, mert minden dimenzió önálló elektromágneses spektrum, amely rezgésoktávokból áll, és minden dimenzió eltérő számú oktávból, az oktáv pedig eltérő számú hangból áll, így a dimenziók közötti kaput a rezgések pontos ismerete (az egyes dimenzióoktávok pontos rezgéstáblázatainak ismerete) nyitja meg.

Mindennek van rezgése, hangjele és formája, hangmintája. Saját alaprezgése van mikrokozmikus szinten az emberi testnek, az egyes szervrendszereknek, szerveknek, a szervek szöveteinek, a sejteknek, a DNS-nek, a géneknek, az aminosavaknak, egészen az atomi, szubatomi szintig mindennek; makrokozmikus szinten a Földnek, a bolygóknak, a csillagoknak, a csillagködöknek, a galaxisoknak, a kozmoszoknak és az univerzumnak.

Valamennyi lelki tulajdonság, átélt vagy átéletlen érzelem, érzet, érzés, vágy, veleszületett vagy szerzett jellemvonás, félelem, szorongás, szenvedés, gátlás, hiányérzet, iszony, undor, érzésszövevény, viselkedésforma, magatartásminta, benyomás, tiszta vagy kevert érzés, bármilyen tudatalatti, elfojtott vagy túlzott érzelem, érzelmi reakció, mentális tulajdonság, hiedelemminta, megrögzöttség, tévképzet, téveszme, tévhit, ártószándék, rosszakarat, rosszkívánság, hamis ígéret, eskü, fogadalom, akarati vagy hitbeli tényező, dogma, merev gondolkodási program, kóbor gondolatszilánk vagy gondolatimpulzus, fixa idea, gondolatszövevény, szavak nélküli vagy szavakkal betáplált gondolatimplantáció, bűntudat, hitehagyottság, negatív jövőkép, átok, rágalom, cselekvés-, érzés-, hit- és gondolatkényszer, sóvárgás, áhítozás, karmikus tulajdonság, apai vagy anyai ági genetikai program, apától és anyától átöröklött tehetségek, tulajdonságok, hajlamok, előző életbeli lelki szerződések, lelki, szellemi és spirituális kötődések, előző életbeli hajlamok, lelki és szellemi benyomások, családi, szexuális, baráti, vallásos, Istenhez, társakhoz, idegenekhez való kötődések, előző életbeli démoni és csillag-kötődések, korábbi életekbeli anyagi, lelki, szellemi kinyilatkoztatások és megnyilvánulások, előző életbeli átérzett vagy átérzetlen anyagi, lelki, szellemi és spirituális igazságok, előző életbeli megváltatlan alszemélyiségek, Istenre, családra, önmagára, idegenekre mondott átok stb. rendelkezik egy csak rá jellemző rezgéssel és a rezgésének megfelelő hangjellel. Ezt a hangmintát (színmintaként és formaként is) tárolja az érzelmi test egy-egy része. Az érzelmi test a fizikai testet és az éterikus testet átszövő energiamező, amely a lélek részeként őrzi a fizikai világhoz (tetteinkhez, körülményeinkhez, családunkhoz, embertársainkhoz, anyagi dolgokhoz stb.) kapcsolódó jelen életbeli és elmúlt érzéseinket és a fentebb felsorolt valamennyi mentális és karmikus tulajdonságot is.


Az érzelmi testben tárolt valamennyi érzés, szellemi és karmikus jellemvonás, tulajdonság alaprezgésének a lenyomata megjelenik a neki megfelelő testrész szövetében (mert az érzelmi test fizikai testi merevlemeze, információtároló egysége az emberi szövet). Ezt tudatalattinak hívja a pszichológia. Valójában nem a tudatalattinak tartott elme és nem a hasi agy (vastagbél, bélszakaszok) tárolja a gyermekkori traumákat, gátlásokat, hosszan megmaradó jellemvonásokat, érzelmi terheket, fóbiákat, érzelmeket, a mindennapok egyes érzéseit, velünk született vagy szerzett pszichikai potenciálunkat, a karma- és hitmintákat, hanem fizikai testünk minden részegysége (szervrendszer, szerv, szövet, sejt, DNS, kromoszóma, gén, aminosav, atom, szubatomi részecske) rendelkezik saját tudattal és információtárolási kapacitással (amik magasabb láthatatlan testeinknek, dimenzióbeli fénytesteinknek fizikai testi, anyagi, kézzel fogható és érzékszerveink számára is kutatható tartományai, merevlemezei), mindnek megvan a maga nyelve, saját rezgésoktávja, így a legkisebb egységben is jelen van a nagy egész.


Késmárki László: Test-lélek szótár A betegségek lelki, mentális és karmikus okai
Ankh Kiadó 2012.

Képek:
Ambro - FreeDigitalPhotos.net
David Castillo Dominici - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6380 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x