Nemsokára újra Nagy Sportágválasztó!
Címlap / Szépség-Egészség / Nemsokára újra Nagy Sportágválasztó!

Nemsokára újra Nagy Sportágválasztó!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Már csak tíz nap a legértelmesebb gyerek(elő)napi programig! Ismét sportágak özöne a Budapesti Nagy Sportágválasztón hangszerek zsongásával megspékelve! 

Május 24-25-én ismét több száz hangszert próbálgathatnak mindazok, akik ellátogatnak a Budapesti Nagy Hangszerválasztóra (a Nagy Sportágválasztó társrendezvényére). Gitárok, basszusgitárok, dobok és egzotikus ütőhangszerek, vonós, fúvós, billentyűs hangszerek, DJ eszközök, valamint erősítők sokasága között, szakemberek segítségével tájékozódhatnak a zenét tanulni vágyó gyermekek és szüleik egyaránt. A zenetanulásról és a zenei táborokról is információkhoz juthatnak az érdeklődők, hiszen jelen lesz az idén 20 éves Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor több tanára, a Banda Tábor szervezői, illetve a tavalyi év végén nemzetközi innovációs díjat nyert BaccordLOGic zeneoktatási rendszer megalkotója. A programot számos hangszerbemutató és a Rockforce nevű – gyermekekből álló – de profi zenészeket is ámulatba ejtő produkciója színesíti majd.

„Nagyszerű ötlet ez a rendezvény, hiszen teljesen egyedülálló módon köti össze a sportban és a zenében rejlő óriási lehetőségeket... azt a két legnagyobb erőt, amely képes értelmes elfoglaltságot kínálni a mostanában teljesen céltalan „virtuális” ifjúságnak. A sportra szüksége van a testnek, a zenére pedig a léleknek, melyek egészsége nélkül puszta vegetálássá alacsonyodik le a létezés.” - mondta Andrásik Remo a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára.

És hogy mit kínál a Budapesti Nagy Sportágválasztó? Interaktív sportági akadémiának is tekinthető a május 24-25-ei budapesti rendezvény, hiszen a legvájtfülűbb sportrajongók számára is újdonságot jelenthetnek például a következő mozgásformák: subbuteo, szituációs lövészet, footgolf, sepaktakraw, hét csillag sáska kung-fu, melyek mind képviseltetik magukat majd a kőbányai helyszínen.
A megjelenő több mint 90 - díjmentesen kipróbálható - sportágat felsorolni is sok, hát még kipróbálni, de azért ízelítőnek mégis megnevezünk jó néhányat, a teljesség igénye nélkül. Érdekesség például, hogy ugyan májusi rendezvényről van szó, de a téli sportágakba ismét bele lehet kóstolni, hiszen képviselteti magát a jégkorong, a korcsolyasportok, a sí és a snowboard és ismét kipróbálható a téli olimpiák egyik nagy népszerűségnek örvendő válfaja, a versenybob is. A labdasportágak sokasága (kosárlabda, labdarúgás, röplabda, kézilabda, amerikai football, rögbi, korfball...) mellett, az önvédelmi és küzdősportok (judo, birkózás, boksz, aikido, kendo, kempo, francia boksz, ju-jitsu, nanbudo, hapkido, kick-box, capoeira, ninjutsu...) széles választéka kínálja magát a megismerésre.

A szervezők nagy örömére ismét a megjelenő sportágak között lesz az akrobatikus kosárlabda, a Faceteam felnőtt és utánpótlás csapata képviseletében, valamint a freestyle focisok is újra elbűvölik majd a látogatókat zsonglőri ügyességű labdakezelésükkel. A Rippel testvérekkel, akik már több éve szintén rendszeres résztvevői a rendezvénynek, a Rippel Brothers Mozgásművészeti Akadémia sportági helyszínén találkozhat a közönség. A golyós sportágakat a bocsa és a petanque képviselteti majd, de ismét jelen lesz vívás, a szablyavívás, a tamburello, a kettlebell, a tájékozódási futás, az akrobatikus pompon, a cherleading, a rádióamatőr sport, a mediball, a lábtoll-labda és a lovassport is. Az ütős sportágak közül megjelenik a tenisz, a strandtenisz, az asztalitenisz, a krikett, a tollaslabda és a gyorstollaslabda.

A szellemi sportok kedvelői sem fognak unatkozni, hiszen eljönnek a Budapesti Nagy Sportágválasztóra a sakk, a gó, a dáma képviselői is. Aki a ritmust, a zenét kedveli azt a táncsport és a mindig óriási közönségsikert arató zumba fogja lázba hozni. Aki pedig a vizes sportágakba szeretné belekóstolni, annak kiváló lehetőséget ad a kajak, a kenu, az evezés, a sárkányhajó sporteszközeinek kipróbálása. A sportágak királynője az atlétika, de a szintén mindig nagyon népszerű az íjászat, darts, sportlövészet sem maradhat ki a megjelenő sportágak felsorolásából, de ugyanez vonatkozik a siklóernyőzésre, a BMX-re és a görkorcsolyára. A technikai sportágak szerelmeseinek is van jó hírünk, hiszen a motorsport és az RC modellsport is képviselteti magát a májusi Budapesti Nagy Sportágválasztón, melyen ismét megcsodálhatjuk majd a barantások és a gladiátor harcosok bemutatóit is.

A rendezvényeken hagyományosan megjelennek neves sportszemélyiségeink, olimpikonjaink, élsportolóink, hogy jelenlétükkel is népszerűsítsék saját sportágukat és általában a sportot, a rendszeres testmozgást. Nem lesz ez másként május 24-25-én sem!
Akik már biztosan ott lesznek a rendezvényen:  Berki Krisztián (torna), Cseh László (úszás), Szilágyi Áron (vívás), Ladányi Balázs (jégkorong), Vincze Ottó (labdarúgás), Báder Márton (kosárlabda), Bedák Zsolt (ökölvívás), Hadfi Dániel (judo), Fazekas Nándor (kézilabda), Kovács Sarolta (öttusa), Pulai Imre (szánkó, kenu), Kozmann György (kenu).  (A megjelenő neves sportszemélyiségek névsora folyamatosan bővül)

A budapesti rendezvény pénteki napja továbbra is az oktatási intézményekből érkező gyerekcsoportnak van fenntartva, de péntek délután és szombaton egész nap a nagyközönség előtt is szélesre tárjuk a kapukat. Nyitva tartás: 9-17 óra között.
Helyszín: Merkapt Sportközpont, Budapest, X., Maglódi út 12/A.
A BELÉPÉS DÍJMENTES!

Májusban nem csak Budapesten, hanem további három helyszínen is lesz Nagy Sportágválasztó:
Dunaújváros    2013. május 24-25.
Kaposvár    2013. május 24-25.
Szekszárd    2013. május 31.- június  1.
További információ: www.sportagvalaszto.hu

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3121 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x