Új célzott kezelési lehetőség az EGFR mutációt hordozó...
Címlap / Szépség-Egészség / Új célzott kezelési lehetőség az EGFR mutációt hordozó tüdőrákos betegek számára

Új célzott kezelési lehetőség az EGFR mutációt hordozó tüdőrákos betegek számára

Forrás: Well PR
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-03

A monoterápiában adható készítmény késlelteti a daganat progresszióját és javítja a betegséggel összefüggő tüneteket a hagyományos kemoterápiához képest. Az új terápiátaz EGFR mutációt hordozó nem kissejtes tüdőrákban szenvedő betegek kezelésére törzskönyvezték a napokbanaz Európai Unióban, így Magyarországos is. 

 

Sokan nem tudják, hogy a tüdőrák valójában egy gyűjtőfogalom, amely nem egyetlen betegséget foglal magában. A betegség különböző altípusai egyes receptorok elváltozásai, vagy túlzott expressziója alapján különböztethetőek meg. Az egyik ilyen tüdőrák típus az EGFR mutációt hordozó daganat, amely a magyar tüdőrákos betegek mintegy 10-15%-át érinti. Ezen betegek számára jelent új reményt a most törzskönyvezett készítmény.


Klinikai vizsgálatok igazolták, hogy az új terápia jelentősen késlelteti a daganat progresszióját, továbbá javítja a betegek tüneteit – például légszomj, köhögés és mellkasi fájdalom – és életminőségét. A terápia alkalmazhatóságának meghatározásában kiemelkedő fontosságú a daganat EGFR mutációjának korai vizsgálata, amely jelentősen befolyásolhatja a további kezeléssel kapcsolatos döntéseket,és fontos információkat nyújthat a megfelelő személyre szabott terápia összeállításához.

A készítmény egyedülálló mechanizmusának kulcsa, hogy hatékonyan gátolja az EGFR-t és az ErbBreceptorcsalád azon tagjait, amelyek felelősek a jelentős halálozással járó rákos daganatok növekedéséért és szétterjedéséért. A III. fázisú törzskönyvezési klinikai vizsgálat adatai bebizonyították, hogy az új terápiát elsővonalbeli kezelésként kapó betegek majdnem egy évig éltek a daganatuk további növekedése nélkül, a hagyományos daganatellenes terápiában részesített betegek alig több mint fél évével szemben. Az új kezelés okozta mellékhatások a betegek nagy része által tolerálhatóak voltak, s csak 8% volt azon betegek aránya, akik a gyógyszerrel összefüggő nemkívánatos esemény miatt abbahagyták a kezelést.


A tüdőrák a rosszindulatú daganatos megbetegedések egyik leggyakoribb típusa, amely 1,6 millió új megbetegedést jelent évente világszerte. Több ember hal meg tüdőrákban, mint vastagbél-, emlő-, és prosztatarákban együttvéve. A tüdőrák egyedül évente majdnem 270.000 halálesetért felelős Európában. Magyarország világelső a tüdőrákos megbetegedések tekintetében.
 
 
[ 2201 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x