Visszérműtét után sem kell felhagynia az edzéssel
Címlap / Szépség-Egészség / Visszérműtét után sem kell felhagynia az edzéssel

Visszérműtét után sem kell felhagynia az edzéssel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Sokan küzdenek visszerekkel, melynek egyik fő oka a túlsúly és a mozgáshiány. Ennek ellenére több aktívan sportoló embernél is megjelenhetnek a kitüremkedő, kacskaringós erek, melyek eleinte bár nem okoznak panaszt, később azonban fájdalmassá válhatnak. Sokan mégse vállalkoznak műtétre, mivel félnek attól, hogy utána már fognak tudni úgy edzeni, mint régen. Dr. Sepa György, érsebész-főorvostól megtudhatja, vajon kell-e ettől tartani. 

Az amerikai Northern General Hospital tanulmánya szerint a műtét utáni testmozgás nem hogy tilos, de még segíti is a mihamarabbi gyógyulást! A kutatás során 16 visszérműtéten átesett beteget két csoportra osztottak: a beavatkozás után 4-5 héttel az egyik felük 8 héten át heti kétszer edzett, míg a másik részük nem. A tanulmány végeztével egyértelműen megállapították, hogy a mérsékelt alsó végtagi tréning javította az erek állapotát, mely hozzájárult bőr vérkeringésének javításához.

„A mozgás egyenesen ajánlott a visszérműtét után, már szinte rögtön, főleg azért, hogy csökkentsük a trombózis kialakulásának esélyét. Természetesen először csak rövid sétákkal érdemes kezdeni, azonban kb. 6-8 hét után már bátran visszaállhat a megszokott mindennapi tevékenységhez. Viszont azt nem árt hozzátenni, hogy az operált betegnek számolniuk kell az általánosságban 10 % kiújulási eséllyel, így érdemes kerülni a versenyszerű sportolást, és a fokozott fizikai terhelést.”- tanácsolja Dr. Sepa György érsebész főorvos.



Rádiófrekvenciás műtét- minimális fájdalom, gyors felépülés
Amennyiben meg szeretne szabadulni a fájdalmas visszerektől, a legjobb megoldás rá a rádiófrekvenciás visszérműtét, mely során vágás és altatás nélkül lehet orvosolni a problémát. Ekkor a tágult vénába katétert vezetnek egészen a lágyékhajlatig, és rádiófrekvenciás hullámok segítségével az ér elzáródik, így nincs szükség a kihúzására. A hajszálerek esetében egy speciális tű nagyfrekvenciás rezgéséből adódó hőhatás roncsolja a kapilláris erek falát és azok tartalmát, majd az érfal összezáródik, a benne lévő vér pedig megalvad, és sejtjei szétesnek. A beavatkozás a terület nagyságától függően csupán 15-20 percet vesz igénybe, és csakis minimális fájdalommal jár.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4825 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x