Egye magát nyugodtra!
Címlap / Szépség-Egészség / Egye magát nyugodtra!

Egye magát nyugodtra!

Forrás: Healzz.com
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A mai rohanó világunkban a stressz már szinte a mindennapok részévé vált. Bár teljes mértékben kiiktatni sajnos nem lehet, azonban vannak olyan praktikák, melyekkel közelebb kerülhet a nyugodtabb élethez. Dr. Bérczy Judit, holisztikus szemléletű endokrinológus elárulja, táplálkozással hogyan lehet ebben segíteni.  

Olajos magvak
Az olajos magvak nem csak finomak és egészségesek, de még a stresszt is csökkentik magas B-és E-vitamin tartalmuknak köszönhetően. Ezért ha idegesíti önt a főnöke, vagy a kollégái, kapjon elő egy kis pisztáciát, vagy diót, hiszen ezek pluszban még a vérnyomását is csökkentik! És plusz még egy jó hatásuk: a bennük található nagy mennyiségű cink a szexuális étvágyat is visszahozza!

Étcsokoládé
A csokit mindenki szereti, azonban sokan azt hiszik, a nassolása csak egy bűnös élvezet, pedig ha magas kakaótartalmú étcsokit fogyaszt, annak számos pozitív hatása van! Bár íze kissé kesernyés, viszont egy régebbi Nestlé kutatásból kiderült, hogy ha napi 4 dkg-ot fogyaszt, akkor 2 héten belül mérhetően csökkenni fog a stressz szintje. „Az étcsokoládé ugyanis komoly mennyiséget tartalmaz az olyan típusú flavonoidokból és antioxidánsokból, amelyek sokoldalúan támogatják az egészségünket és a jó közérzetet. Ráadásul kutatások megerősítették, hogy inzulinrezisztenciát mérsékelve, javul a stressz tűrésünk és kivédheti a cukorbetegséget is.”- mondja dr. Bérczy Judit.


Avokádó
Telítetlen zsírsavak, kálium, B-vitamin- többek között ezeknek köszönheti az avokádó nagy népszerűségét, hiszen amellett, hogy remek zsírégető, az idegekre is jó hatással van, ráadásul a vérnyomást is csökkenti. Terhesség során különösen jó szolgálatot tesz, ugyanis csillapítja a kismamák hangulatváltozásait, és magas folsav tartalma a magzat egészséges fejlődéséhez is hozzájárul.

B6-vitamin, magnézium
Általánosságba elmondható, hogy azok az ételek, melyek nagy mennyiségben tartalmaznak B6-vitamint és magnéziumot, sikeresen csökkentik a stresszt és az azzal járó izomfeszülést és görcsöket. Sajnos a sok feszültség miatt a szervezet veszít ezekből, aminek következtében még ingerlékenyebbek lehetünk, tehát ez egy ördögi kör, egészen addig, míg nem pótoljuk. Legnagyobb mennyiségben a hüvelyesekben, a zöld leveles zöldségekben és a gabonafélékben találhatóak meg.


Citromfű tea
Ha már pár ételről szó esett, akkor nem hagyhatjuk ki a legjobb stresszoldó italt, a citromfű teát, mely természetes mód csökkenti a feszültséget. Egy nap – reggel és este- fogyassza lehetőleg édesítés nélkül (maximum egy kis mézzel), majd még meleg állapotban kortyolgassa el. Álmatlanság esetén is remek megoldás, ekkor összekeverheti egy kevés macskagyökérrel!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3858 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x