Az önbizalom és az öltözködés
Címlap / Szépség-Egészség / Az önbizalom és az öltözködés

Az önbizalom és az öltözködés

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Külső megjelenésünk nagy hatással bír lelki állapotunkra és ez fordítva is igaz. Sokszor érezzük úgy, hogy egyes ruhák “elveszik" önbizalmunkat, míg mások erővel töltenek fel. Habár sokan vitatják, hogy az öltözetünk bármilyen belső vagy külső változást hozhat személyiségünk, önbizalmunk terén. A szkeptikusok előszeretettel hangoztatják, hogy "nem a ruha teszi az embert". Ugyanakkor vitathatatlan, hogy ruháink árulkodnak személyiségünkről, saját magunkról alkotott véleményünkről.  

De hogy mely ruhadarabokkal erősíthetjük önbizalmunkat?
Amennyiben…
- elemünkben érezzük magunkat, amikor rajtunk van,
- legszívesebben mindennap felvennénk,
- ha belenézünk a tükörbe, elismerően mosolygunk,
- azt érezzük: “igen, ez én vagyok",
…akkor megtaláltuk a számunkra leginkább előnyös outfitet.
 
A ruházat nagyon fontos, hiszen elsőre ez a külső kép beszél rólunk, mielőtt mi megszólalnánk. Figyeljünk tehát arra, hogy azt mondja el rólunk, amit kommunikálni szeretnénk. 

Ahhoz pedig, hogy önbizalmat sugározzunk, mindenképpen legyen öltözetünk:
  • előnyös,
  • tiszta, vasalt
  • kényelmes
  • minőségi
  •  
  • Talán nem is gondolná, milyen sokat számít, hogy mit hogyan visel egy-egy eseményen. Pedig a magabiztos fellépéshez mind a magánélet, mind a munkaterén elengedhetetlen a jól megválasztott öltözék.
Íme, néhány hasznos tipp az önbizalmat erősítő megjelenésért!

A megfelelő fehérnemű
Bizonyára Önt is meglepi, hogy ilyen, talán mindenki számára triviális ruhadarabbal kezdtem a listámat. Pedig…
Öltözködésünk egyik alapja a tökéletes fehérnemű. Habár viszonylag kevés szituációban és igencsak korlátozott „közönség” előtt publikus ez a ruhadarab, a nők számára ez a sokszor leheletnyi ruhadarab egy belső, titkos önbizalomforrás lehet. Amennyiben színben harmonizáló, jó minőségű, kényelmes, akár az alakot észrevétlenül tökéletesítő fehérneműt viselnek a „gyengébb” nem képviselői, önmagukat sokkal szexibbnek és dögösebbnek érzik, ezáltal a kisugárzásuk is megváltozik.

Öltözzön mindig az aktuális alkalomnak megfelelően!
Mielőtt megtervezi, mit visel, gondolja át, hogy mi vár Önre a nap folyamán. Ezek után lehetőleg olyan szettet válasszon, amelyben sem túl-, sem alulöltözött nem lesz.

Ha munkába megy, válasszon elegánsabb, visszafogottabb darabokat, míg ha barátnőivel találkozik, öltözködhet nyugodtan lazább stílusban, viszont, ha randira igyekszik, akkor inkább a nőies egyszerűségre törekedjen.



Alapdarabok
Minden szezonban vannak bizonyos darabok, amelyek nagyon trendinek számítanak. Azonban az ilyen múló divatú holmikkal érdemes csínján bánnia. Ügyeljen arra, hogy ezek közül csak egy-egy darabot viseljen egyszerre, és a többi alapdarabként pedig válasszon olyat, ami egyéniségedhez leginkább passzol.

Így egyszerre lesz divatos és stílusos.

A kiegészítők hatalma
Szettjéhez bátran válasszon egy hangsúlyosabb kiegészítőt. Lehet az egy feltűnőbb nyaklánc, egy kivételes karkötő, netán egy márkás óra vagy táska, mely nemcsak a megjelenését dobja fel és teszi egyedivé, hanem magabiztosságot is ad a tudat, hogy egy különleges kiegészítő van Önön.

A színek variálása
Az egyik alapszabály, ha magabiztosabbnak szeretne tűnni, hogy egyszerre maximum csak háromféle színt viseljen. Így outfitje letisztult lesz, Ön pedig sokkal összeszedettebbnek fogja érezni majd magát. Ha ebbe a három árnyalatba belecsempészi a kék színt, akkor még határozottabbnak fogja érezni magadat. Ez a szín ugyanis az öltözködés terén a bölcsesség, biztonság és hűség mellett a bizalmat is szimbolizálja, ezáltal a magunkba vetett bizalmat is kifejezhetjük vele.

Kedvenc darabok
Ha egy jeles eseményre megy, akkor nagyon fontos, hogy olyan ruhát válasszon, amiben komfortosan érzi magát.

Ha egy olyan darabot visel, ami habár vadítóan néz ki, ám mégis kényelmetlenül érzi magát benne, akkor azonnal kiül majd az arcára, hogy nem érzi jól magát. Ennek köszönhetően a kisugárzását egy pillanat alatt romba dönti.

A kényelmes cipő
Az egész napját elronthatja azzal, ha olyan cipőt visel, ami kényelmetlen. Ha új topánba megy egy jelentőségteljes, nagy eseményre, romokba dönti határozott fellépését a cipő által okozott sérülések miatti kellemetlenségek.

Hasonlóképp járhat, ha a megszokottnál magasabb cipőt húz, hiszen a benne való közlekedés kényelmetlenségeket okozhat, ezért inkább olyan cipőt válasszon, amiben magabiztosan tud járni.
Habár általános értelemben elmondható, hogy egy nő a magas sarkú cipőkben nőiesebbek – gondoljunk a formásabb vádlira, a lassabb járásra, a ringó csípőre –, mégis törekedjünk a csinosság és nőiesség mellett a kényelemre is.

Haj és smink
Ha haja frissen mosott, akkor szinte bárhogyan viselheti, jól fogja érezni magát a bőrében, hiszen hajunk frissessége kihat a közérzetünkre is.

Sminkje mindig legyen visszafogott, alkalomhoz illő, emelje ki előnyös vonásai. Ugyanakkor ügyeljen arra, egyszerre csak egy pontra fókuszáljon az arcon, vagy a szeme vagy a szája legyen hangsúlyos, hiszen a túl sok smink éppen ellenkező hatást válhat ki. A visszafogott, nőies smink és a rendezett frizura szintén magabiztosságot ad a mindennapok során.

A fenti gyakorlati tippek nagyon hatásosak lehetnek egy-egy fontos esemény vagy nap előtt, ezek a trükkök azonban csak kiegészítők önbecsülésünk helyreállítása során.
Az önbizalmunk újjáteremtése valódi és hosszan tartó eredményt hoz.
Így fokozottan fontos, hogy a külcsín, az öltözködés mellett energiát és időt nem kímélve dolgozzunk rajta.
Ne elégedjen meg azzal, hogy csak a külsője sugározza magabiztosságát, teremtse meg a belső, szilárd alapokon nyugvó önbizalmát.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 7542 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x