Mosolymágia - őszintén a fogékszerekről
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Mosolymágia - őszintén a fogékszerekről

Dr. Bakos Anikó

Mosolymágia - őszintén a fogékszerekről

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-22

A fogékszer divatőrületté nőtte ki magát. Megismerésében és terjesztésében élen járnak a sztárok, főképp az énekesek, akik előszeretettel cicomázzák fel fogaikat a figyelemfelkeltés és trenddiktálás céljából. Ki ne emlékezne Madonnacsillogó arany, gyémántberakásos fogkoronájára? Az ékszeripar hamar lecsapott az új trendre és fogékszerek tömkelege került a nyilvánosság elé. A fogékszereket csoportosíthatjuk felhelyezési módjuk alapján fúrásos és ragasztásos technikával felhelyezhető fogékszerekre. Ami elterjedt, az a ragasztásos fogékszerek viselése, a fúrásos fogékszerek vagyonokat érő drágakövek, kevesen engedhetik ezek vásárlást meg maguknak.  


Rendezvénynaptár
A ragasztással felhelyezett fogékszerek ugyanúgy tartósan rögzülnek a fogakon, ráadásul nem roncsolják a foganyagot, a zománcot. Felhelyezésük mindössze negyedórát vesz igénybe, de tudvalevő, hogy a fogékszer csak a szép, ápolt fogsoron mutat jól, ezért aki fogékszert szeretne, előbb rendbe kell tettesse fogsorát. A fogékszer, mint minden más ékszer odavonzza a tekintetet, ezért szabálytalan kusza fogsor esetén nem szerencsés fogékszert viselni. Akkor sem nyújt esztétikailag kielégítő élményt, ha fogaink sárgák, elszíneződöttek vagy éppen töröttek. Fontos eltávolítani a makacs fogköveket, a zavaró elszíneződéseket, meggondolandó egy komplett fogfehérítő kezelés igénybevétele is fogékszer felhelyezése előtt.

Ezt követően a fog polírozása után kerül sor a fogékszer felragasztására, egy speciális, kék fényre szilárduló ragasztóanyag segítségével. Fogékszer nem csak saját, de pótfogra is felhelyezhető, ez esetben koronaragasztó segítségével történik a felhelyezés.

kép forrása

Fogékszert általában a kis metszőfogra vagy a szemfogra szoktak felhelyezni.

Számtalan formájú, különböző színű, méretű és anyagú fogékszer közül választhatunk. A fogékszer kis csiszolt kristály, drágakő, mely az aktuális trendnek megfelelően változtatható, eltávolítása, kicserélése könnyen lehetséges a fog roncsolódása nélkül. A fogékszer nem igényel a fogban üregkialakítást, nem kell megfúrni a fogzománcot, azaz „heg” nélkül eltüntethető. Egy kis polírozás, lakkozás és fogunk olyan, mint az ékszer használata előtt volt.

Foglaljuk össze mik a ragasztásos fogékszer előnyei tehát:
  • fog károsodása nélkül felhelyezhető,
  • fájdalommentesen rögzíthető,
  • felhelyezése gyorsan zajlik,
  • eltávolítása ugyancsak nem ütközik nehézségekbe,
  • felhelyezése után azonnal ehetünk, ihatunk, nincs kivárási idő,
  • viselőjét nem akadályozza a mindennapi életvitelben, az evést, ivást nem nehezíti meg,
  • ugyancsak nem okoz gondot a fogtisztításban sem.
Egy jól megválasztott, személyiségünkhöz passzoló fogékszer tovább emeli egyéniségünket, hangsúlyozza igényességünket. A fogékszer egy olyan ékszer, mely egyedi, dekoratív mosolyt kölcsönöz viselőjének. A strassztól a drágaköveken át (rubint) a kis csiszolt üvegig (Swarovski, Twinkles kristály) igen változatos a kínálat. A legkedveltebbek a Swarovski kristályból készült fogékszerek, melyek már kedvező áron hozzáférhetők mindenki számára. Fogékszerek
 
 
[ 2318 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x