Pattanásábécé
Címlap / Szépség-Egészség / Pattanásábécé

Pattanásábécé

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-05

Kipattogtál, kirügyeztél, vagy úgy nézel ki, mint egy prézlibe mártott habostorta? Sok tévhit kering a pattanás vagy akné, azaz a faggyúmirigy-gyulladás okáról. Éppen ezért összeállítottunk egy pattanásábécét.  

 

Akné: más néven pattanás. A felnőtt nők kb. 30 százalékának megkeseríti az életét. Akné akkor keletkezik, amikor a faggyúmirigy kivezető nyílása elzáródik, benne a baktérium felszaporodik, és elindul a gyulladásos folyamat.

Baktérium: a pattanás kialakulásának egyik, de nem egyetlen oka. Ezért lehetnek hatásosak az antibakteriális lemosók, ecsetelők.

Csokoládé: Nincs rá bizonyíték, hogy bizonyos ételek, így a csokoládé vagy a dió kihoznák a pattanásokat, hacsak nem valamilyen ételallergiáról vagy gombás fertőzésről van szó.

Dekorkozmetikumok: Bizonyos dekorkozmetikumok irritálhatják a pattanásos bőrt, ezért érdemes megnézni, milyen korrektort vásárolunk. A szépséghibákat elfedő korrektor ne legyen túl sokáig a bőrön.

Étrend: A megfelelő étrenddel segíthet, hiszen a sok zöldség, gyümölcs erősíti az immunrendszert, így hatásosabban védekezhet a gyulladás ellen.

Exfoliálás: a bőr hámlasztása. Megelőzheti a pattanások kialakulását, mert segít az eltömődött tüszők kitisztításában.

Fiatalok: A fiatalok inkább hajlamosak a pattanásokra, ennek oka, hogy ilyenkor a hormontermelés nagymértékben fokozódik.

Gyengéd tisztítás: elengedhetetlen a pattanásos bőrnek, mert érzékenyebb, mint a normál bőr. Nem az a lényeg, hogy kiszárítsuk a bőrt, mert ezzel nem csökkentjük a faggyútermelést.

Hely: Főleg a homlokon, az orron, az állon, de sokszor a háton, a dekoltázsnál is megjelenhetnek a pattanások.

Hormonok: Pubertáskorban a szervezet nagyobb mennyiségben termel tesztoszteront (férfihormont), amely serkenti a faggyúmirigyek működését. A kiegyensúlyozatlan hormonszint miatt zsírosabb lesz a bőr, melynek szőrtüszői eltömődnek az elhalt hámsejtektől, krémtől. Később, húsz-harminc éves korban is érzékenyebben reagálnak a faggyúmirigyek a hormonális változásokra.

Jód: az ételekben előforduló jód kapcsolatba hozható a pattanások kialakulásával. A pattanásos bőr állapotát javíthatja, ha kerüljük a jódozott só fogyasztását.

Kozmetikus: A pattanás helytelen kezelése egy életen át nyomot hagy az arcon. A kozmetikus nemcsak kitisztítja a bőrt, hanem hűsítő, regeneráló pakolásokkal, krémekkel meggyorsítja a gyógyulást.

Levegő: A levegő szennyezettsége, a kosz hatására eltömődnek a pórusok, kialakul a pattanás, de a friss levegő kedvezőleg hat a gyógyulásra.

Napfény: baktériumölő és hámlasztó hatású, ezért segít a gyógyulásban, de az erős UV-sugarak irritálják a bőrt, amely még több faggyútermeléssel fog védekezni ellene.

Nyomkodás: A pattanások szakszerűtlen nyomkodása hegesedéshez vezethet.

Olaj: a pattanások kialakulásának egyik oka. Ezért célszerű víz alapanyagú (nem olajos) termékeket használni.

Pizza: A zsíros, fűszeres ételek, a pizza nem okoznak pattanást.

Szex: A néphit szerint a szexuális élet elkezdése helyrehozza a pattanásos bőrt a kamaszoknál. Ez önmagában nem igaz.

Stressz: A feszültség, az izgalmak befolyásolják a hormontermelést, ezért a stressz valóban okozhat pattanást.

Száraz bőr: ez is lehet pattanásos, bár ritkább esetben jelennek meg rajta, mint a zsíros bőrön.

Tisztítás: Tartsa tisztán a bőrét enyhe gyógyszappannal vagy bőrtisztítóval.

X-kromoszóma: Tinédzserként a fiúk, felnőttként a nők hajlamosabbak a pattanásodásra.

Összeállította: bzs


 
 
[ 12011 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x