Tudta-e a fogakról? Tudta-e a fogorvosról?
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Tudta-e a fogakról? Tudta-e a fogorvosról?

Tudta-e a fogakról? Tudta-e a fogorvosról?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-18

Az étkezések között elnassolt cukormennyiség jobban károsítja a fogazatot, mint amikor ugyanennyi cukrot a főétkezéseken belül fogyasztja. 


Rendezvénynaptár
• A fogyókúrázók különös veszélynek teszik ki fogaikat, mivel az étrendjük általában sok nyers zöldséget, gyümölcsöt, gyümölcslevet és gyógyteát tartalmaz.

• Az alma vagy egyéb gyümölcsök, illetve zöldségek fogyasztása nem helyettesíti a fogmosást, mert a különféle gyümölcsök cukor- és savtartalma is ártalmas a fogakra. Gyümölcsfogyasztás után is mossunk fogat, ha erre nincs módunk, tiszta, hideg vízzel öblítsük ki a szánkat.

• A fogromlás kockázata megnő sportolók esetében, akik gyakran savas hatású, energiát adó sport-italokat fogyasztanak és akik testsúlyukat provokált hányással tartják fenn.

• A savas ételek fogyasztása után végzett azonnali fogmosás káros lehet, mert tovább dörzsöli az étkezés során savas hatásnak kitett fogakat.


• Az üdítők és teák lassú ivása jobban károsítja a fogakat, mint ugyanezen italok gyors elfogyasztása, mivel a fogak hosszabb ideig érintkeznek a savakkal.

• Az étkezések között elnassolt cukormennyiség jobban károsítja a fogazatot, mint amikor ugyanennyi cukrot a főétkezéseken belül fogyasztja.
Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 4343 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x