Természetes fogápolási tippek
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Természetes fogápolási tippek

Dr. Bakos Anikó

Természetes fogápolási tippek

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-13

A szájhigiénia sokaknak egyet jelent a napi kétszeri fogmosással. Amit fogainkért tehetünk az otthoni szájápoláson túl az, hogy rendszeres időközönként, félévente elmegyünk fogorvosunkhoz fogazatunk és szájüregünk állapotát felméretni. Az otthoni fogápolás sem merül ki a fogmosásban, a fogselyem és fogvíz használata kiegészíti a puha sörtés fogkefével történő fogtisztítást, ez már senki számára nem újdonság manapság. Mindannyiunk vágya a hófehér, ragyogó fogsor, mely vonzza a tekintetet és viselőjéről pozitív benyomást sugároz környezetének. Egyre több élharcosa van a természetes fogápolásnak és kutatva az interneten, jobbnál jobb tippeket kaphatunk arra, hogyan tudnánk fogainkat még szebbé varázsolni. Cikkünkben sorba szedtük azokat a szépészeti praktikákat, amiket a legtöbben alkalmaznak. 


Rendezvénynaptár
  1. Reggel, ébredés után hidegen sajtolt olajjal, pl. bio napraforgó olajjal öblögetve az éjszaka lerakódott plakkok könnyen eltávolíthatók, s az olajokból felszívódó vitaminok kitűnő fogínyvédők is. Ezen olajos öblögetést követően jöhet a szokásos fogmosás.
  2. Fogmosás utáni szájöblítés házi készítésű szájvízzel is történhet. Szájvíz helyettesítésére bevált recept a következő: vodka, citrom illóolaj és begamot illóolaj kombinációt egy hétig pihenni hagyjuk, majd ha jól összeért, 3:1 arányban vízzel összerázva kitűnő szájöblítőt kapunk. Akárcsak az üzletekben vásárolt szájvizeket, ezt a házi készítésű öblítő folyadékot is tilos lenyelni, mindössze gargarizálásra használjuk.
  3. Sokan úgy gondolják, hogy az üzletben megvásárolható fogkrémek olyan vegyi anyagokat tartalmaznak, melyek károsak egészségi szempontból. Többféle bio, vegyi anyagoktól mentes fogkrém is kapható már elérhető áron. A fluoridos fogkrémekkel szemben a legfőbb ellenérv a fluorid fogzománcot elvékonyító hatása. Az átlagos fogkrémek sodium lauryl szulfátot (SLS) is tartalmazhatnak, mely oly erősen irritálja a nyálkahártyát, hogy ínysorvadást is okozhat. A növényi, fluormentes fogkrémek esetében fluorid helyett természetes sókat és növényi kivonatot tartalmaznak a fogkrémek, SLS helyett pedig szódabikarbónát.
  1. Sokan a régi nagy divatra, a szódabikarbónás fogmosásra esküsznek. A szódabikarbóna fogszuvasodás megelőző hatása és fogfehérítő hatása miatt kedvelt. A szódabikarbóna enyhén lúgos, kristályos por, mely vízben oldódva szabadgyököket szabadít fel. A folyadékban levő szabadgyökök kitűnően tisztítják a fogzománcot, megszüntetik az elszíneződést a fogakon, fehérítik a fogsort. Mindemellett a szódabikarbóna a fogkövet is eltávolítja fogunkról, megakadályozva tehát fogaink szuvasodását. A szódabikarbónával való fogmosás technikája többféle lehet. Benedvesített fogkefénket belemártva a szódabikarbónába átsikálhatjuk fogainkat, de a bevizezett és fogkrémmel ellátott fogkefét is márthatjuk háztartási szódabikarbónába. Megint más tipp a kis vízben feloldott szódabikarbónához egy csipet sót és pár csepp ecetet téve helyettesítjük a fogkrémet.
  2. Kevésbé ismert, de hatékony fogápolási eljárás a szódabikarbóna – mosódió főzet kombója, mely glicerin hozzáadásával krém állagúvá is varázsolható.
  3. A friss lehelet titka pedig a házi menta fogkrém. Ez esetben a szódabikarbóna-glicerin összetevőkhöz pár csepp borsmenta kivonatot vagy illóoalajat keverünk. Az így kapott massza hűtőszekrényben tárolva sokáig felhasználható. Friss leheletet és hatékonyan tiszta érzést tapasztalunk használatakor. Fogorvostól való félelem 
 
[ 4822 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x