HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-04-26
Címlap / Szépség-Egészség / A leggyakoribb fogbetegségek és megelőzésük

A leggyakoribb fogbetegségek és megelőzésük

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-04-26

Mit kell tennünk, hogy megelőzzük a fogszuvasodást, vagy a fogkövet? 

 

A fogszuvasodás:
A fogszuvasodás egyike a világon legelterjedtebb betegségeknek, bár a felvilágosító kampányoknak és a megelőzésnek köszönhetően a fejlett országokban gyakorisága jelentősen csökkent.

A fogszuvasodás akkor következik be, ha a szájban baktériumok vannak jelen, amelyek lebontják a szénhidrátokat, eközben savat és egy ragadós anyagot termelnek, amely hozzájárul a lepedék képződéséhez.


A lepedékben a baktériumok tovább élnek– sőt szaporodnak – és termelik a savakat. Az erjeszthető szénhidrátot tartalmazó ételek és italok hozzájárulnak a savtermeléshez. Az időtartam, amely alatt a táplálék a szájban marad, befolyásolja a fogszuvasodást. Minél hosszabb ideig van a táplálék a szájban, annál nagyobb károsodást okozhat. Minél gyakoribb a savtermelést fokozó táplálékok fogyasztása, annál nagyobb a fogszuvasodás veszélye. A gyakori savas támadások ugyanis növelik az ásványi anyagok kivonásának idejét és csökkentik a helyreállítás, a regenerálódás esélyét.

Természetesen léteznek fogvédő tényezők, amelyek ellensúlyozzák a fogszuvasodás okait. Ilyen a nyál, amely hat a baktériumokra, a foglepedék képződésre és a fogzománc szerkezetére. A fluorid erősíti a fogzománcot, elősegíti az ásványianyag-tartalom helyreállítását, megakadályozza a baktériumok szaporodását és a savtermelést. Fontos védelmet jelent a fogmosás, és rendszeres szájöblítés, amellyel eltávolítjuk a lepedéket és ételmaradékokat. E tényezők bármelyikének a hiánya hozzájárul a fogak gyorsabb romlásához.Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[10952]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x