5 tipp bőröd téli védelméért
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / 5 tipp bőröd téli védelméért

5 tipp bőröd téli védelméért

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-22

Bőrünk ápolása a hideg téli napokban különleges odafigyelést igényel. Sokszor nehéz megtalálni a megfelelő gondoskodást, ezért fordulhat elő, hogy nem szentelünk kellő figyelmet bőrünk ápolására. A téli bőrápolás praktikáiról megkérdeztük Dr. Nagy Katalin bőrgyógyász, kozmetológus főorvost. A NIVEA szakembere megosztott velünk néhány fontos szempontot, amit érdemes figyelembe venni, ha télen is meg akarjuk őrizni bőrünk szépségét. 


Rendezvénynaptár
Használj ajakápolót!

A megszokott balzsamok ugyan hidratálást nyújtanak és ragyogóvá teszik ajkunkat, de a fagyos napokban ez kevés. Az ajak bőre nagyon érzékeny és vékony. És mivel faggyúmiriggyel sincs „felszerelve“, a téli időszakban nagyon gyorsan kiszárad, repedezik és lehámlik. „Az ajakrepedezés gyakran eléri az ajakkontúrt is,“ mondja Dr. Nagy Katalin és hozzáteszi: „Sajnos így a rendszeres hidratálást követően sem biztos, hogy teljesen regenerálódik a bőr. Az ajkak ismétlődő kiszáradásakor és repedezésekor a kontúr környékén az enyhe ráncok megmaradhatnak az arcbőrön.“ Ezért legyen mindig nálad tápláló ajakbalzsam, például a Labello Milk&Honey ajakápoló, mely gazdagon hidratáló méz- és nyugtató tejkivonatot tartalmaz. Egy balzsamot tarts az éjjeliszekrényeden is, és alvás előtt ajkadat mindig kend be, környékét pedig ápold éjjeli krémmel.

Télen is fontos a napvédelem!

Amikor a téli kiránduláshoz a hegyekbe a melegebb pulóvert és a vastag zoknit csomagolod, tegyél melléjük UV-szűrős krémeket is, például a rendkívül erős védelmet nyújtó NIVEA Protect&Refresh napozó spray FF30 Szükséged lesz rá egyrészt azért, mert alacsony hőmérsékletnél a bőr könnyebben kiszárad, másrészt pedig, mert a hegyekben a napsugárzás intenzívebb és fájdalmas leégést is okozhat. „Habár úgy tűnhet, hogy a téli hónapokban a napsugaraknak nincs ereje, valójában ez nem így van. Télen is javasolt – főleg a hegyekben – a magasabb faktorszámú napvédő krémek használata, melyek védik a bőrt a leégéstől és az idő előtti öregedéstől, valamint meggátolják a pigment foltok kialakulását.” – figyelmeztet a bőrgyógyász.


 

Hidegben is használj hidratáló krémeket!

„Talán senki nem tudja miért, de a fáma szerint, ha fagyos időben hidratáló krémet használunk, az arcunkon a víz megfagy, és így arcbőrünk kiszáradhat. Természetesen a rémhír nem igaz és a hidegben nem hidratált arcbőr nagyon gyorsan elveszíti rugalmasságát és feszességét, megsérül a természetes egyensúlya, ami elősegíti a bőröregedést.“ – mondja a szakértő. A hidratáló arckrémek ápolnak és elegendő nedvességet nyújtanak az arcbőr számára. Védik és hidratáltságát kedvezőtlen időjárási körülmények között is tökéletesen fenntartják. Keress olyan krémeket, amelyek a hidratálás és táplálás mellett UV szűrőket is tartalmaznak, például a NIVEA Tápláló nappali arckrémet 15FF.

Figyelj a hajszálerekre!

Az arcbőr kipirosodása az erek hirtelen kitágulása miatt jön létre, ez az izgalommal, feszültséggel, stresszel vagy étel és alkohol fogyasztásával függ össze. Bőrünk télen a hirtelen hőmérsékletváltozástól is kipirul, például, ha kinti hidegből fűtött helyiségbe lépünk, vagy fordítva. „Az időjárás hatásai mellett télen arcbőrünk a fűtéstől kiszárad és húzódik. Fontos az erek védelme és inkább a probléma megelőzésére fektessünk hangsúlyt.“ – teszi hozzá a bőrgyógyász főorvos. Megoldást jelenthet az érzékeny arcbőrre kifejlesztett, táplálóbb összetevőjű arckrémek használata, így például a NIVEA Sensitive nappali arckrém 15FF, amely fényvédelemmel is óvja a bőrt.

Gondosan ápold kiszáradt bőröd!

Amint a külső hőmérséklet 5°C alá csökken, a faggyúmirigyek működése lelassul és emiatt a bőr sokkal szárazabb, mint az év más időszakában. „Ez a hatás az arcbőrt és a test bőrét is egyaránt érinti, ugyanis annak ellenére, hogy télen testünk nagy részét ruha alá rejtjük, a hideg hatással van rá. A téli időszakban ezért a könnyebb testápolókat ajánlatos gazdagabb összetételű és textúrájú krémekre cserélni. Ezen kívül javasolt legalább hetente egyszer arcápoló maszkos kezelést alkalmazni.” – hangsúlyozza Dr. Nagy Katalin. A hidegebb hónapokban kényeztessük a bőrünket testápoló olajokkal vagy tejekkel. Próbáld ki a shea vajas NIVEA Smooth Sensation krémes testápolót, és az avokádó olajjal gazdagított NIVEA Smooth Sensation testápoló olajat . Kényeztesd arcbőrödet NIVEA Frissítő hidratáló arcmaszkkal. 
 
[ 2547 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x