Myalgiás csomók okai és kezelése
Címlap / Szépség-Egészség / Myalgiás csomók okai és kezelése

Dr. Csábi Bettina

Myalgiás csomók okai és kezelése

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-18

Ha sportolsz, jobb helyzetben vagy, mint az, aki csak ülő munkát, vagy fizikai munkát végez. Ha élsportoló vagy, ugyanott állsz. Előbb-utóbb szembekerülsz az izomfeszüléssel, "ja, de fáj a derekam" effektussal, aminek számos oka lehet. Az izomspazmusról (izomfeszesség az izomzatnak a túlfeszített és tartósan fennálló állapota. Ki ne találkozott volna már vele? Szilágyiné Szeitz Mónika-gyógymasszőrrel a probléma gyökereire rátérünk, illetve kezelési módjára.  


Rendezvénynaptár
„Az izomfeszességnek több oka lehet:

• Szorongás, lelki okok
• Mozgásszervi , belgyógyászati betegség által kiváltott reflexes myalgiák,
• Statikai elváltozások miatt kialakuló túlterhelés(púposság,gerincferdülés,domború hát)
• A túl laza,vagy túl kötött ízület okozta elváltozások kompenzálása miatt
• Magnézium-,kálcium-,káliumhiány
• Idegrendszeri, hormonális betegségek”

Tehát, ha végignézzük, gyakorlatilag mindenki érintett benne. És létrejön a MYALGIA = IZOMFÁJDALOM.

„Az izomfeszülésnél az izom extrém módon összehúzódik, ezért a terület izomzata kötött. Ha ez az állapot tartósan fennáll, fájdalmas csomók keletkeznek, amik tartós, kínzó fejfájásokat is okozhatnak-, mivel a csomók elnyomják az alattuk lévő ereket, idegeket, tehát csökken a vérellátása a területnek, és ezek az idő előrehaladtával igen nehezen masszírozhatóak ki.
Myalgiás csomók leggyakrabban a vállon, háton, combban alakulnak ki.

Mi történik a mélyebb rétegekben?

„A csomók jellemzően a mélyebben fekvő kötőszövetekben alakulnak ki. Ha a nyirokérhálózatunk leterhelt, a salakanyag felhalmozódik,ami megköti az izomrostokat, így az izomszövetek összetapadnak,ha nem kezeljük időben, megkeményednek. Ilyenkor a gyógymasszőr úgy érezheti, hogy szabályos „rögök” keletkeznek. Az, hogy ezeket mennyi idő alatt sikerül kimasszírozni, az állaguk, keménységük illetve lágyságuk határozza meg.”


 
Mit remélhetünk, mennyi idő alatt szabadulhatunk meg, a fájdalmat okozó csomóktól?

„Feloldásuk bizony időt és szorgalmat igénylő feladat. Ami az évek során felhalmozódott, annak eltüntetése apró lépésekben lehetséges. A kisebb, borsónyi csomókat általában fél év alatt el lehet tüntetni, a nagyobbaknál viszont, sokkal hosszabb időre van szükség. Természetesen a fájdalmunk,3-5 alkalom után csökken,ha rendszeresen masszíroztatjuk,tartós fájdalommentes állapotot érünk el.

Emellett pedig fontos,a helyes életmód. Kezelése és prevenciója is tehát, a rendszeres masszázs, illetve testmozgás. Aki rendszeresen mozog,folyamatosan erősíti izmait. Egy erős izomzat, sokkal ellenállóbb lesz. A hétköznapi terhelés sokkal kevésbé károsítja. A masszőr pedig, megelőzi a myalgiás csomók kialakulását,a kezdetleges izomösszehúzódás kezelésével. Ez már csak azért sem mellékes, mert bizony igen fájdalmas lehet a csomók eltűntetése. Nem jobb egy-egy lazító masszázson részt venni, még mielőtt kialakul a probléma?

Masszázs, testmozgás hatására:

• Az izomrostokat megkötő salakanyagok kiürülnek.
• Lelki, mentális állapotunk pozitív irányba fordul.
• Erősödnek izmaink, ellenállóbbak lesznek a behatásokkal szemben,a jó testtartáshoz nem kell az izmainknak nagy erőt kifejteniük.
• Hasizmok erősödnek a mozgás során, könnyebben tartjuk gerincünket.
• Gerincferdülést, púposságot megelőzzük.
• A myalgiás csomók lazulnak.

Mozgással, és masszázzsal teli szép hetet Mindenkinek!:)

/Szilágyiné Szeitz Mónika-gyógymasszőr/
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 18478 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x