Mikor kell gyanakodni a cukorbetegségre?
Címlap / Szépség-Egészség / Mikor kell gyanakodni a cukorbetegségre?

Dr. Csábi Bettina

Mikor kell gyanakodni a cukorbetegségre?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A cukorbetegséggel járó tünetek közé soroljuk a fertőzésekre és gyulladásokra való hajlamot, a túlzott folyadékigényt, teljesítménycsökkenést, fáradékonyságot, és depressziót. / De ne egyes tünetekből következtessünk, mert pl. fáradékonyság és depresszió D-vitamin hiányra is utalhat/.  

Az IR a cukorbetegség előszobája, ha úgy tetszik. Ez azt jelenti, hogy a a vérben sok az inzulin, a sejt cukorbefogadása, azaz inzulinérzékenysége csökken, a sejt kissé rezisztensség vált az inzulinra. A többletinzulinnak tünete lehet az is, hogy vércukorszint méréskor a cukorszint nagyon alacsony, ilyenkor a beteg gyakran érez gyengeséget és szédülhet is, és étkezéseket követően is fáradékony lehet. Ugyancsak árulkodó tünet a túlsúly, illetve az, hogy az érintett képtelen fogyni.

Dr. Csamangó Katalin kiválóan összefoglalja, mire is kell figyelni:
„Annak ellenére, hogy magam is orvos vagyok, csak nehezen döbbentem rá, hogy ezen felül az ún. inzulinrezisztenciában szenvedők táborába tartozhatom, ami a cukorbetegség előszobájának tekinthető. Hasi típusú elhízás, fáradékonyság, stb, mindenki bátran utánaolvashat.A családomban a 2-es típusú diabetes halmozottan fordul elő, ez is egy intő jel.”

Ha ilyen tüneteket észlelsz magadon, akkor érdemes terheléses vércukorvizsgálatot csináltatni, és ha nem megfelelő, akkor ennek kiértékelése endokrinológiai és anyagcsere-betegségek szakorvosának feladata.


A kezelés alapja az életmód megváltoztatása. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a betegnek át kell térnie az egészséges táplálkozásra, megfelelő mennyiségű vizet kell innia, és el kellene kezdenie edzeni

Persze az életmód megváltoztatása nem egyszerű feladat, még orvosoknak sem, hiszen a mindennapi életüket, szokásaikat kell megváltoztatni.

„Megtanítottál a helyes diétára, a mozgásra. Nem mondom, hogy nem voltak nehéz pillanatok, főleg esténként amikor minden mást kellett készítenem a gyerekeknek csak nem diétásat! Sokszor nehéz volt nekiállni tornázni, de megcsináltam. Csökkenhetett az inzulinrezisztenciám, mert amely ételek pl. alma és zabpehely! igen a zabpehely már nem viszik fel olyan mértékben a cukromat mint a diéta elején. Maradok mélységes tisztelettel a munkásságod előtt” /DR. Szegedi Rita/

 
 
És mi az, amit tudomásul kell venned, ha az inzulinrezisztenciában szenvedők táborába tartozol, vagy cukorbeteg vagy? Azt, hogy ez élethosszig tartó tudatosságot jelent.

„Valahogy most másképp érzem a jelen életmódváltásommal kapcsolatban, amit egyben VÉGLEGESnek tekintek. Nem tehetek másként, ha felelősséggel gondolkodok.” /Dr. Csamangó Katalin/

Legyetek bajnokok a mindennapokban!

BAJNOKOK PROGRAM


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 15093 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x