Gyulladt ízület: a kínzó fájdalom
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Gyulladt ízület: a kínzó fájdalom

Gyulladt ízület: a kínzó fájdalom

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-12

Kétféle ízületi gyulladásban szenvedhetsz. Az egyszerű ízületi fájdalom kialakulhat akkor, ha megterheltél, túlterheltél egy adott ízületet (sőt, akár időjárás változásra is), míg a gyulladás okozta ízületi fájdalom nyugalomban, akár pihenés alatt is intenzív, komoly fájdalomként jelentkezik. De mi a megoldás?  


Rendezvénynaptár
Az egyszerű ízületi fájdalom

Szerencsés vagy, ha egyszerű ízületi fájdalomban szenvedsz. Ez a fájdalom nem túl intenzív, elviselhető, ráadásul gyakran konkrét oka van: olyan, amit esetleg te is tudsz. Meghúztad az „izmodat” a konditeremben, meghúztad a lábad futás közben, rosszul léptél, vagy egyszerűen túlterhelted az adott területet. Ezeket a problémákat azonban, ha visszagondolsz, rájössz, hogy te magad is érezted. A gond az, hogy a fájdalom „átsugárzik”, és ilyenkor lehetséges, hogy nem is tudod, honnan érkezik, merre tart, csak maga a fájdalom az,ami zavar. Sokszor előfordul, hogy azt gondolod, hogy a fejed fáj, pedig a válladban van gyulladás, és csak kisugározza a fájdalmat. A legjobb megoldás ilyenkor egy gyógytornász, vagy masszőr segítségét kérni, aki pontosan tudja mit kell tennie.


Amikor begyulladt az ízület

Ez a fájdalom azért felismerhető és különleges, mert gyakran éppen akkor jelentkezik (élesen, és szúrón) amikor nyugalomban vagy, nem mozgatod az adott testrészt, és pont akkor csökken, amikor terheled. Ebben az esetben vannak látható jelek is: duzzanatok, melegségérzés, szinte ég az ízületed, és vörös is lehet az adott terület. Ha ez egy izolált fájdalom (azaz egy helyen duzzadt, egy helyen vörös, vagy éppen forró az ízület) akkor szerencséd van, nincs nagy gond, kezelhető a fájdalom és a gyulladás. Ha viszont a fájdalom, vagy a gyulladás szétterjedt, akkor mindenképp orvoshoz kell fordulnod, mert lehet, hogy súlyos immunológiai problémával (például fertőzéssel) állunk szemben.

Ha gyulladt az ízület

Sajnos a gyulladt ízület fájdalma nem jár egyedül: sokszor társul hozzá láz, levertség, és akár étvágytalanság is. Ha az ízület gyulladt, akkor azonnal nyugalomba kell helyezni (még akkor is ha éppen ettől nő a fájdalom). A gyulladás csökkentésének a módszerei lehetnek a borogatás, a jegelés, a fájdalomcsillapító kenőcsök, vagy kinesio tape kezelés.Ha a sokízületi a gyulladás, (azaz nem csak egy helyen érzel fájdalmat) akkor az egész szervezetet kezelni kell gyógyszerekkel. Az ízületi gyulladás kezelésére jó megoldás a fizioterápia kezelés is.

Előzd meg az ízületi fájdalmat: Ne várd meg, míg fáj!
 
 
[ 17095 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x