Számoljunk le az ásványi olajjal kapcsolatos előítéletekkel...
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Számoljunk le az ásványi olajjal kapcsolatos előítéletekkel - a bőrápolókban előszeretettel használt összetevő előnyei

Számoljunk le az ásványi olajjal kapcsolatos előítéletekkel - a bőrápolókban előszeretettel használt összetevő előnyei

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-21

Az ásványi olajat már régóta használják biztonságosan bőrápoló termékekben: legelőször az 1800-as évek végén alkalmazták összetevőként a kozmetikában, és a legnépszerűbb bőrápoló márkákban ma is előszeretettel használják számos előnyös hatása miatt. Az ásványi olaj ugyanis rendkívül jó hidratáló: egy védőréteget képez a bőr felületén, amely lehetővé teszi, hogy az visszanyerje természetes nedvességtartalmát.  


Rendezvénynaptár
Számos tanulmány bemutatta, hogy az ásványi olaj a bőr számára hasznos és toxikológiai szempontból biztonságos.

Az ásványi olaj a kozmetikában
Az ásványi olajat előszeretettel használják ismert és népszerű babaolajokban is, hiszen rendkívül jól hidratálja a bőrt és segít a pelenka okozta kellemetlen pirosodás, kiütések enyhítésében is. Emellett a fürdőolajakban is gyakran találunk, hiszen az ásványi olajat tartalmazó fürdőolajokat sokkal hatékonyabban fogadja be bőrünk, mint a növényi olajakat.
Hidratáló képessége abban rejlik, hogy egy védőréteget képez a bőrön, amely megakadályozza, hogy a nedvesség távozzon a bőrből annak felső rétegén, a felhámon keresztül. A híresztelésekkel ellentétben azonban emiatt nem tömíti el a pórusokat, és nem okoz pattanásokat.

Az ásványi olaj előnyeit számos kísérlet igazolta. Strubmann, Weissen és Wirtz 1993-as kutatásában politetrafluoretilén membránokkal helyettesítették a bőrt és így vizsgálták a különböző bőrápolók hatékonyságát. Kísérletük kimutatta, hogy az ásványi olaj alapú bőrápolók sokkal jobb védőréteget képeztek, mint a többi folyadékalapú bőrápoló. Ugyanebben az évben Fromder és Lippold is hasonló kutatást végzett, amelyen az ásványi olaj szintén igen jól szerepelt.


 

Mi is az ásványi olaj?

Az ásványi olaj kőolaj származék – a kőolaj pedig olyan ősi élőlények maradványaiból alakul ki, amelyek sok millió évvel ezelőtt rakódtak le a tengerek és tavak fenekére. Ahogy teltek az évek ezt a szerves anyagot betemette az üledék, és így, a Föld réteglemezei alá kerülve a nagymértékű hő és nyomás hatására kőolajjá alakult.

Az innen kinyert kőolaj különböző mértékű finomításon megy keresztül, ez alapján három típusú ásványi olajról beszélhetünk. Az első a finomítók által többségben előállított olajok (bázis olaj) csoportja, amelyek csupán ipari felhasználásra valók. Ezeket sem a kozmetika, sem a gyógyszeripar nem alkalmazza. A második típus már tisztább, stabilabb kémiai szerkezetű olajokat tartalmaz, amelyek lényegesen több finomítási folyamaton mennek keresztül. Ezen belül is a legtisztább, „legfinomítottabb” olajok azok, amelyeket a kozmetikai ipar felhasznál: leginkább a hidratáló termékekben található meg. A még tovább finomított ásványi olaj az, ami megkaphatja a „gyógyszerészeti” fokozatot – ezek már annyira tiszta olajok, amelyek megfelelnek az európai hatóságok és az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeletének szigorú követelményeinek ahhoz, hogy szájon át szedhető gyógyszerekként lehessen forgalmazni őket. Emellett az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelete szerint az ilyen típusú ásványi olaj élelmiszerrel is nyugodtan érintkezhet közvetlenül, így például a cukrászatban alkalmazzák.
Csakis ez a harmadik típusú, „gyógyszerészeti” fokozatú ásványi olaj az, ami például a Bio-Oil bőrápolóban megtalálható.

A Bio-Oil és az ásványi olaj
A Bio-Oil testre és az arcra egyaránt alkalmazható multifunkcionális bőrápoló termék, amely növényi kivonatok és vitaminok mellett ásványi olajat is tartalmaz. Összetevőinek köszönhetően segít javítani az új és régi hegek, a pigmentációs foltok és meglévő striák kinézetét, segít a terhesség, a kamaszkori gyors növekedés és hirtelen testsúlygyarapodás vagy izomnövekedés miatt kialakuló striák megelőzésében is. Hatásos többek között az öregedő, száraz és a vízhiányos bőrre is, és ásványi olaj tartalmának köszönhetően segít fenntartani a bőr természetes nedvességtartalmát.

A Bio-Oil bőrápoló olaj már világszerte bizonyította hatékonyságát: a termék 2002. évi nemzetközi forgalomba kerülése óta eddig több, mint 280 alkalommal nyert bőrápolással kapcsolatos díjat, és 20 országban piacvezető termék a hegek és a striák ápolására. A Bio-Oil már kapható Magyarországon gyógyszertárakban és webpatikákban, 60 ml-es kiszerelésben, 3879 Ft javasolt bruttó fogyasztói áron.

Bővebb információt a termékről, és az elérhetőségről az alábbi weblapon talál>>>






 
 
[ 4376 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x