Betegségünk ajándéka
Címlap / Szépség-Egészség / Betegségünk ajándéka

Lukács Tünde

Betegségünk ajándéka

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-20

Nem szeretünk betegek lenni. Vagy mégis? Ha végighallgatunk egy beszélgetést az orvosi rendelőben, sokszor a betegek egymást túllicitálva beszélnek betegségeikről. Bár mindent megteszünk a gyógyulásért, gyakran a tünetek enyhülése, vagy elmúlása csak átmeneti jellegű. Vajon miért tér vissza a betegség, vagy miért esnek vissza azok a daganatos betegek, akik már teljes egészében negatív leleteket kaptak? 

 

Amikor influenzás, torokgyulladásos ismerőssel találkozom, szinte mindig ugyanaz a mondat hangzik el. „Nem adok puszit, mert nem akarlak megfertőzni.” Ilyenkor azt szoktam válaszolni, hogy nyugodtan, nem fogom elkapni :)
Ha figyelünk, a beteg legtöbbször maga mondja el, mi a valódi probléma, mi az oka a betegségnek. Esetünkben az, hogy senkivel nem kell érintkezni, ki lehet vonni magunkat egy időre a forgalomból. Igaz, ezt a betegség nélkül is megtehettük volna, de a pihenést, az elvonulást nem engedjük meg magunknak.

Amikor valaki testi tünetek miatt érkezik családállításra, az első kérdéseim mindig ugyanazok. Mikor kezdődött a betegség, és mi történt akkor az életében. Sokan erre azt válaszolják, semmi különös nem történt, néhány jelentéktelen dolog. Pedig gyakran a jelentéktelen dolgokban van a megoldás.
A következő kérdés pedig az, hogy miben gátolja, és miben segíti őt a betegség.
A miben gátol kérdésre mindig van válasz, de a „miért jó ez nekem” kérdésre általában értetlenül néznek rá. Hiszen hogyan lehetne jó egy betegség, főleg ha az az életet is veszélyezteti? Pedig minden betegségnek megvan a mögöttes haszna.


Egy családállításra egyszer egy Sclerosis multiplexben szenvedő hölgy érkezett. Járni már nem tudott, tolókocsival közlekedett. A családállítás során kiderült, hogy édesanyja a testvérét mindig jobban szerette, mint őt, jobban odafigyelt rá, és többet törődött vele. A hölgy, azért, hogy az édesanya figyelmét és törődését kivívja, létrehozott magának egy olyan betegséget, amely állandó gondozást igényelt. A figyelmet valóban megkapta, de nagy árat fizetett érte.

Gyakran használjuk a betegséget menekülésre. A női betegségek, fertőzések, kimondottan a társ, az intim együttlétek hárítására szolgálnak. Ha visszatérő nőgyógyászati gyulladásokkal, fertőzésekkel küzdünk, érdemes elgondolkodni a párkapcsolatunkon. Vajon miért akarjuk távol tartani társunkat?
Rossz házasságban élőknél tapasztaljuk azt, hogy ha a pár egyik tagja sem tud kilépni a kapcsolatból, idővel egyikük megbetegszik. Leggyakrabban a nő az, aki magára vállalja ezt a szerepet. Nézzük csak meg, hogyan emelkedik a daganatos nők száma. A kilépést ilyenkor néha az életből való kilépés adja meg. Amikor ugyanis egy helyzetbe beleszorulunk, akkor a megoldást egy sorsszerű esemény szokta meghozni.

A krónikus betegségeknek főleg, de az akut, gyors lefolyású betegségeknek is van mögöttes hasznuk. Ha más nem is, akkor a pihenés. Sokszor csak azért esünk ágynak, mert sajnáljuk az időt a pihenésre, hiszen a munka nem engedi. Azt azonban ne feledjük el, hogy testünk egy intelligens rendszer, és nem lehet becsapni. Valahol előbb utóbb megoldásra kényszerít. 
 
[ 3623 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x