Herpeszvírus okozza az Alzheimer-kórt
Címlap / Szépség-Egészség / Herpeszvírus okozza az Alzheimer-kórt

Herpeszvírus okozza az Alzheimer-kórt

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Spanyol tudósok felfedezték, hogy az Alzheimer-kór kifejlődéséért - más genetikai tényezők mellett - egy szájherpeszvírus felelős, amely a vérből az agyba jut, és amely képes az anyából a gyermeke szervezetébe jutni. Felfedezték azt is, hogy a stressz növeli a kór kialakulásának esélyét. 

Spanyol tudósok felfedezték, hogy az Alzheimer-kór kifejlődéséért – más genetikai tényezők mellett – egy szájherpeszvírus felelős, amely a vérből az agyba jut, és amely képes az anyából a gyermeke szervezetébe jutni. Felfedezték azt is, hogy a stressz növeli a kór kialakulásának esélyét.

A kutatás vezetője, Fernando Valdivieso, a Severo Ochoa Sejtbiológiai Központ professzora sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy ez a felfedezés fontos lépés a Spanyolországban körülbelül 800 ezer embert súlytó Alzheimer-kór elleni gyógyszer és a helyes kezelés megtalálásának útján.

A professzor bízik benne, hogy rövid időn belül kifejlesztenek egy vakcinát, amely képes megakadályozni, hogy ez a herpeszvírus a vérből az agyba, illetve anyából gyermekébe jusson.

Az emberek többségének a szervezetében megtalálhatók ilyen típusú vírusok, ám ezek nem okoznak problémát, hiszen nem az agyban találhatók. A kutatás célja az volt, hogy megismerjék az Alzheimer-kór okozóit és a herpeszvírus szerepét a betegség kialakulásában. Ez segít a megelőzésben, valamint a kór kifejlődésében szerepet játszó gének megtalálásában.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 7866 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x