Herpeszvírus okozza az Alzheimer-kórt
Címlap / Szépség-Egészség / Herpeszvírus okozza az Alzheimer-kórt

Herpeszvírus okozza az Alzheimer-kórt

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-06

Spanyol tudósok felfedezték, hogy az Alzheimer-kór kifejlődéséért - más genetikai tényezők mellett - egy szájherpeszvírus felelős, amely a vérből az agyba jut, és amely képes az anyából a gyermeke szervezetébe jutni. Felfedezték azt is, hogy a stressz növeli a kór kialakulásának esélyét. 

 

Spanyol tudósok felfedezték, hogy az Alzheimer-kór kifejlődéséért – más genetikai tényezők mellett – egy szájherpeszvírus felelős, amely a vérből az agyba jut, és amely képes az anyából a gyermeke szervezetébe jutni. Felfedezték azt is, hogy a stressz növeli a kór kialakulásának esélyét.

A kutatás vezetője, Fernando Valdivieso, a Severo Ochoa Sejtbiológiai Központ professzora sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy ez a felfedezés fontos lépés a Spanyolországban körülbelül 800 ezer embert súlytó Alzheimer-kór elleni gyógyszer és a helyes kezelés megtalálásának útján.

A professzor bízik benne, hogy rövid időn belül kifejlesztenek egy vakcinát, amely képes megakadályozni, hogy ez a herpeszvírus a vérből az agyba, illetve anyából gyermekébe jusson.

Az emberek többségének a szervezetében megtalálhatók ilyen típusú vírusok, ám ezek nem okoznak problémát, hiszen nem az agyban találhatók. A kutatás célja az volt, hogy megismerjék az Alzheimer-kór okozóit és a herpeszvírus szerepét a betegség kialakulásában. Ez segít a megelőzésben, valamint a kór kifejlődésében szerepet játszó gének megtalálásában.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 6605 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x