Kökörcsin és a homeopátia
Címlap / Szépség-Egészség / Kökörcsin és a homeopátia

Kökörcsin és a homeopátia

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-23

A Pulsatilla a homeopátiás gyógyszerek királynője, sokkal gyakrabban alkalmazzák fiatal lányoknál és nőknél, mint fiúknál vagy férfiaknál. Olyan kislányoknak adják, akiket könnyű megsérteni, akik könnyen sírásra fakadnak, sírásuk azonban nem igazi sírá 


Rendezvénynaptár
Az Anemone pulsatille, magyarul kökörcsin, a boglárkafélék nemzetségéhez tartozik. A Pulsatillák között a leggyakoribb a korán, már húsvét tájékán virító, lilavirágú, bozontos, gyapjas szőrű leánykökörcsin. A növény latin neve a "pulsare", lengés, hintázás szóból ered, az angol "pasqueflower" pedig a korai virágzást jelző "passefleu" francia szóra vezethető vissza. A szellőrózsától, amellyel gyakran együtt említik, levéltelen szára, gyapjas külseje, és az árvalányhajhoz hasonló pelyhes forgója különbözteti meg.

A kökörcsin hazánkban védett növény, eszmei értéke harmincezer forint. A kökörcsin mérgező, desztillálásakor anemonin (C15H42O6) keletkezik, ami kámforszerű szénvegyület. A Pulsatillából előállított anemonint régebben gyógyszerként használták, a tüdő különféle bántalmainál, köszvény, reumatizmus és vízkórság esetén.


A Pulsatilla a homeopátiás gyógyszerek királynője, sokkal gyakrabban alkalmazzák fiatal lányoknál és nőknél, mint fiúknál vagy férfiaknál. Olyan kislányoknak adják, akiket könnyű megsérteni, akik könnyen sírásra fakadnak, sírásuk azonban nem igazi sírás, hanem inkább pityergés. A Pullsatillát igénylő gyerek az egyik pillanatban még sír, a másikban azonban már nevet.
Gyógynövények- Természetes gyógymódok 2
Fóruma


Képforrás: Canva Pro adatbázis.Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 6338 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x