Az inkontinencia nem csak női probléma
Címlap / Szépség-Egészség / Az inkontinencia nem csak női probléma

Az inkontinencia nem csak női probléma

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-28

Bár a legtöbben úgy gondolják, hogy az inkontinencia elsősorban a nőket érinti, az erősebb nem körében is egyre gyakrabban fordul elő ez a probléma. Férfiak esetében az inkontinencia kialakulása elsősorban a jóindulatú prosztatamegnagyobbodással  

 

Bár a legtöbben úgy gondolják, hogy az inkontinencia elsősorban a nőket érinti, az erősebb nem körében is egyre gyakrabban fordul elő ez a probléma. Férfiak esetében az inkontinencia kialakulása elsősorban a jóindulatú prosztatamegnagyobbodással van összefüggésben, előfordulása pedig az életkor előrehaladtával párhuzamosan nő. Összességében a férfiak mintegy húsz százalékának vannak inkontinens panaszai, ám megfelelő terápiával és intimtornával sokat lehet javítani állapotukon.Az inkontinencia kiváltó oka férfiak esetében többféle lehet: prosztataműtét után a hólyagnyak sérülése, húgyúti fertőzés, a húgyhólyag túlműködése, a vizelet áramlásának akadályozottsága, a húgyhólyagban lévő kövek, tumorok, egyes gyógyszerek (pl. vízhajtók) mellékhatása és lelki okok egyaránt állhatnak a háttérben.

A vizeletürítés feletti kontroll elveszítése nem önálló betegség, hanem a háttérben megbúvó rendellenesség (pl. prosztataprobléma) megnyilvánulása lehet. A férfiaknál általános jelenség, hogy az életkor előrehaladtával a prosztata fokozatos megnagyobbodása következtében a vizelet lassabban áramlik, nehezebben indul meg, mint korábban. Az ötven év feletti férfiaknak csaknem a felénél előfordul a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás. A prosztatabántalmak tünetei közé a gyakori vagy nehéz vizelés, a hirtelen vizelési inger, a vizelési inger miatti gyakori éjszakai felébredés, a vizelet indításának nehezítettsége és a vékonyabb vagy meg-megszakadó vizeletsugár valamint a vizelet csöpögése tartoznak. Mivel e tünetek hátterében más, súlyosabb betegségek (pl. prosztatarák) is állhatnak, mindenképpen fel kell keresni panaszunkkal az urológus szakorvost.
Akadémikus orvoslás fórum

A férfiak jelentős része prosztataműtét mellékhatásaként, a hólyagnyak sérülése nyomán válik inkontinenssé. Számuk már ma is jelentős, a jövőben pedig növekedni fog, hiszen a prosztatarák-szűrések gyakoribbá válásával együtt növekedni fog a prosztataműtétek száma, ezzel együtt pedig a férfi inkontinencia előfordulásának aránya is emelkedik.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 1248 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x