A magyarok fele elégedett a hazai egészségügyi rendszerrel...
Címlap / Szépség-Egészség / A magyarok fele elégedett a hazai egészségügyi rendszerrel

A magyarok fele elégedett a hazai egészségügyi rendszerrel

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-03

Ebből kiderül többek között, hogy hazánkban közel azonos az ellátórendszerrel elégedettek és elégedetlenek aránya. A kiegészítő egészségpénztári tagsággal rendelkezők többsége számára a biztosítási díjat a munkáltató finanszírozza. 

 

A GfK Csoport legutóbbi egészségügyi kutatásának keretében ezúttal Közép- és Kelet-Európa országainak egészségügyi rendszerével és az ingyenes egészségügyi ellátással kapcsolatos megítélését vizsgálták.

Ebből kiderül többek között, hogy hazánkban közel azonos az ellátórendszerrel elégedettek és elégedetlenek aránya. A kiegészítő egészségpénztári tagsággal rendelkezők többsége számára a biztosítási díjat a munkáltató finanszírozza.
Akadémikus orvoslás fórum


A GfK Csoport Gyógyszer- és egészségügyi kutatásokkal foglalkozó területének legutóbbi felmérése Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, a Cseh Köztársaság, Szlovákia, Szlovénia, Magyarország, Lengyelország, Románia, Oroszország, Ukrajna és Kazahsztán részvételével készült. A felmérés eredményei többek között az egyes nemzetek állampolgárainak a hazájukban működő egészségügyi rendszerrel, az egészségbiztosítással kapcsolatos véleményére, továbbá arra világít rá, az egyes országokban milyen arányban veszik igénybe az önkéntes egészségbiztosítási konstrukciókat, azt önmaguk, vagy a munkaadók fizetik.

Egészségbiztosítási rendszerrel kapcsolatos általános vélemények Az adatok alapján elmondható, hogy a fennálló egészségügyi szisztémák megítélése meglehetősen változatos képet mutat a tizenkét vizsgált országban. Talán nem meglepő, hogy a tanulmányban viszonyítási alapként szereplő Ausztria lakossága a leginkább elégedett az országban jelenleg működő egészségügyi rendszerrel, hiszen a megkérdezettek 32 százaléka nagyon elégedett, további 53 százalékuk pedig saját bevallása szerint elégedett. Az elégedetlenkedők és nagyon elégedetlenek aránya legmagasabb Ukrajnában (75 százalék), Oroszországban (66 százalék), és Szlovákiában (66 százalék).

Magyarországon az egészségügyi ellátórendszerrel elégedettek aránya szinte teljesen megegyezik a reformokat pártolók arányával: a magyarok 49 százaléka tartja kielégítőnek a rendszert, 51 százalék elégedetlen. A magyar férfiak nagyobb arányban (53 százalék) elégedettek e tekintetben, mint a nők (45 százalék). Az ellátórendszer problémáit legnagyobb arányban a 40-49 évesek sérelmezik – 57 százalékuk fejezte ki elégedetlenségét.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 1067 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x