Gyógyszer az Alzheimer-kór ellen
Címlap / Szépség-Egészség / Gyógyszer az Alzheimer-kór ellen

Gyógyszer az Alzheimer-kór ellen

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-01

Megérkezett a gyógyszer, mely képes lelassítani, vagy akár megállítani az Alzheimer-kór kialakulását, állítják ausztrál kutatóorvosok. 

 

Megérkezett a gyógyszer, mely képes lelassítani, vagy akár megállítani az Alzheimer-kór kialakulását, állítják ausztrál kutatóorvosok.

A PBT2 elnevezésû gyógyszer egereken végzett kísérleti eredményei valóban bíztatóak. A szer képes ugyanis az amyloid protein csökkentésére, mely az Alzheimer-kór kialakulásában játszik döntõ szerepet.

A PBT2 megakadályozta, hogy az amyloid protein az agyban fémekkel –réz, cink- lépjen kapcsolatba, ezáltal gátolva az Alzheimer kialakulását. A protein ugyanis fémek jelenlétében még gyorsabban képes felhalmozódni.

A kísérleti egereknél a szer négy napon, szájon át történõ szedése következtében már látványos elõrehaladás volt tapasztalható a memória, az útvesztõben való tájékozódás fejlõdésének területén.A készítmény tehát láthatóan jól fejleszti a térbeli memóriát, mely a kognitív funkciók igen fontos jelzõje.

A X. Nemzetközi Alzheimer-kór Konferencián közölt eredmények szerint a gyógyszer az Alzheimer-kór egyik fõ kiváltó oka, egy degeneratív agyi betegség ellen indít támadást. A betegség, az idõs kori demencia egyik leggyakoribb formája különösen a 65 év felettiek körében gyakori.

A gyógyszer a kísérletet végzõ orvosok reményei szerint vélhetõen képes lesz a betegség korai stádiumában közbeavatkozni, s a további elváltozásokat gátolni.

A The Mental Health Research Institute of Victoria intézet kutatóorvosai szerint a PBT2 korai stádiumban lévõ Alzheimer-kóros betegeken végzett kísérletei várhatóan két hónapon belül kezdõdnek meg, Svédországban.

A hír alapjául a „Scientists work on anti-Alzheimer’s pill” cikk szolgált.
Cikket küldte:Orvostkeresek.hu
Akadémikus orvoslás fórum

 
 
[ 4589 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x