Idegi alapon?
Címlap / Szépség-Egészség / Idegi alapon?

Idegi alapon?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-06

Tudni akarod, hogy a stressztől miért épp a gyomor fekélyesedik, vagy miért lehet "idegi alapon" jó néhány betegség? A pszichoszomatika kérdésköreit feszegető parapszichológia megközelítése talán választ adhat néhány kritikus "Miért?"- re. 

 

A betegségek lelki eredetek kutatása
A parapszichológiában kiemelt szerepet kap a testi betegségek lelki eredetének kutatása. Azt, hogy hogyan is alakul ki egy testi betegség pszichés folyamatokból, azt –véleményem szerint- leginkább a parapszichológiai elméletekkel lehet megmagyarázni. Ez egyrészt azért is lehet így, mert ez a lélektani ágazat az egyetlen olyan tudományág, amely a lelki tartalmakat ténylegesen létező, azokat manipulálni lehetséges információs képleteknek fogja fel.

Miért rongálja magát a szerezetünk?
Mivel a betegség ebben az értelmezésben szintén információ, így nem marad hátra más, mint a két információ-tartalom kölcsönhatását vizsgálni. Másrészt az akadémikus tudományágak nem tudnak valódi válaszokat adni erre a kérdésre. Ugyanis mindig vissza lehet „kérdezni” egy kritikus „miért”-re. Vagyis, ha azt állítjuk, hogy a gyomorfekély a stressz következménye, akkor vissza lehet kérdezni, hogy miért éppen a gyomor lesz beteg. Vagy a skizofrénia (mely nem tévesztendő össze a többszörös személyiség betegségével, a kettőnek nincs köze egymáshoz!) kialakulásának legvalószínűbb oka, a dopamin nevű neurotranszmitter (ingerületátvivő) túltengése. Az, hogy mitől termel a szervet több dopamint, arra nincs értékelhető magyarázat.

A testi okok keresése garantált kudarc
Arra szeretnék rávilágítani, hogy az információs felfogásban a testi átalakulásokat (betegségeket) mindig megelőzi egy információs átstrukturálódás. Ezért van az, hogy a testi szinten történő okkeresés kudarcra van ítélve, mivel az nem az információt keresi, amely a valódi változásokat indítja el. Nem túl szerencsés, de fel lehet fogni ezt a számítógép analógiájára is. A gép azt csinálja, amire a program utasítja. Hiába vizsgáljuk, hogy hol a hiba a gépben, ha a program nem működik megfelelően. Ez az ember esetében nem ilyen egyszerű, de szemléltetésnek megteszi. Az információs szerveződés gyakorlatilag az élet minden területére kihat.

Testi jelek mögött lelki változások
Az ember információs struktúrája szabályozza azokat a pszichés törvényeket, amelyek kihatással vannak a testi működésre is. Mivel a betegség is testi jelenség, ezért nyilvánvaló a kérdés, hogy milyen pszichés tényezők, változások okozzák a test rendjének a megbomlását? Illetve ezen információ-tartalmak módosításával, korrekciójával újra egészségessé válhat-e az ember? Ha az ember a testi tüneten túl, észreveszi, hogy milyen háttérmotívumok játszanak szerepet lelki életében, a pozitív irányú változás garantált. Ugyanis a lelki életünk (csak úgy, mint a testünk) egyensúlyra törekszik.

A betegségek üzenete
Ha észrevesszük lelkünk azon jelzéseit, melyek a betegségeken keresztül üzen, akkor helyreáll az egyensúly, mivel nincs több szükség a betegség figyelemfelkeltő jellegére és az így megszűnhet.  A betegséget elindító program akkor aktiválódik, ha információs struktúránk egy speciális pontján megbomlik a harmónia. Azért speciális, mert a betegségből (a személyiség ismeretében) visszafejthető az a lelki terület, ami aktuálisan foglalkoztatja az adott személyt.


A fentiekből észre lehet venni, hogy a betegségeink pozitív tartalommal ruházzák fel életünket. Rávilágít lelki tartalmainkra és segít magunkat jobban megismerni. Freud úgy beszélt az álmokról, hogy az a tudattalanhoz vezető királyi út. Ugyanez, helyes értelmezéssel, elmondható a betegségekről is. 


Kérdezzen tanácsadónktól: Csalami Gergely - parapszichológus


 
 
[ 7887 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x