Kihasználnak és eldobnak - Manöken vagy divatrabszolga?
Címlap / Szépség-Egészség / Kihasználnak és eldobnak - Manöken vagy divatrabszolga?

Kihasználnak és eldobnak - Manöken vagy divatrabszolga?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-03

Egy amerikai manöken leleplező vallomása. Mibe kerül ma egy modellkönyv? Irigylésreméltók-e a kifutókon járó tökéletes alkatú hölgyek? A mai modellek néhány évig irigyelt sztárok lehetnek a kifutón, ám többségüknek még ennyi sem jut. Betegre koplalják magukat, többségük anorexiában szenved, néhányan még bele is halnak.  

 


Ideális alkat
A modellek ideális alkata 175 cm és 55 kiló, ettől jelentős eltéréseket nem fogad el a szakma. A lányok különleges képzésen vesznek részt, tanulnak járni, mozogni, sminkelni, és minden módon a többeikkel egyformának látszani, úgy, hogy csak a rajtuk lévő ruha számítson. Sokan "mozgó fogasoknak" tartják őket. ha a szó eredetét megvizsgáljuk, talán nem is véletlenül.

Manökenek a múltban - csak babák. Szó szerint
Mannequin -ezt a szót először egy francia szerzetes használta. 1562-ben született az első ilyen "hölgy", mégpedig a jámbor lelkő Baccio mester a San Marco kolostor művésze készítette el. A vallás tiltotta számára a valódi nők ábrázolását, és ezért szalmából, sárból és fából épített magának egy modellt. A babát felöltöztette, s megszületett az első ruhamodell. A modell és a művek bejárták Olaszországot is, és a mester munkássága nyomán olasz mesterek is ilyen eljárással kezdtek festeni. A babákat ők már "manichino" névvel illették. A babák eljutottak a Németalföldre,és itt kapta meg a ma is használt maneken nevet. A szó egyszerűen emberkét jelent.

Holt tárgyak - akik mozognak
A babákat felfedzték a divatvilágban is. 1797-ben a párizsi szalonokban kis figurákat küldenek jómódú klienseiknek, melyek megszólalásig a divatos ruhakölteményekbe vannak öltöztetve. A marketing korabeli fogása igen jól bevált, a hölgyek már akkor is vásároltak. 1820-ban újra egy francia, egy fiatalember látta meg a fantasztikus üzletet a női divatszakmában. Megpillantott egy hölgyet, aki nem csak gyönyörű és kedves volt, de úgy kínálta a divatholmikat, hogy azokat magához próbálta, s így sokkal többet adott el társnőinél. A fiatalember - Charles Frederic Worth - először is felségül vette a szép hölgyet, majd Angliában megalpította az első divat modell ügynökséget. A szolgáltatást a maneken babák kapcsán "Madame Mannequin" névvel vezette be a köztudatba, és a történelembe is. Így jött létre a fa babákból az élő fabáb, a tökéletesen megalkotott maneken. Szakmájuk csak az utóbbi 50 évben lett ennyire népszerű és elismert, a XX. század elején még a rossz módú, de tiszta vidéki szépségek ugródeszkája volt a városi létbe, ha bemutathatták a szép ruhákat.


 
 
[ 3981 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x